Tilburg

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

 

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Tilburg?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Tilburg kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt

Wist u dat …

 • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
 • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
 • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
 • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

TERRE DES HOMMES WINKEL TILBURG VIERT 5-JARIG BESTAAN!

27 december 2019

Op 10 januari 2020 bestaat Terre des Hommes winkel Tilburg vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt uitgebreid gevierd met een feestweek van maandag 6 tot en met zaterdag 11 januari. Voor klanten zijn er allerlei acties, aanbiedingen en een loterij. En natuurlijk worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Op dit moment zetten zo'n 35 mensen zich geheel belangeloos in voor Terre des Hommes Tilburg. Zij werken in het magazijn, de winkel of zijn bestuurslid. 

De winkel aan de Korvelseweg 87 onderscheidt zich van andere kringloopwinkels door '1e keus in 2e hands' te zijn. Het assortiment bestaat uit kleding, schoenen, tassen, speelgoed, boeken, cd's, dvd's, woonaccessoires en nog veel meer. Het aanbod van kwalitatief goede spullen heeft er zeker aan bijgedragen dat de winkel een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd. Veel klanten vinden het daarnaast een mooie gedachte dat ze met hun aankoop het goede doel steunen. 

Terre des Hommes Tilburg heeft zich de eerste drie jaar ingezet voor een project in Cebu op de Filipijnen, waar veel kinderen slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Sinds twee jaar steunt de winkel het project Watch Nederland, want ook in ons land worden minderjarigen (online) seksueel misbruikt. Watch Nederland onderzoekt meldingen over vermoedens van seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren. Dit is hard nodig, want jaarlijks vallen er zo'n 1300 minderjarigen in Nederland ten prooi aan loverboys.

img-20190721-wa0001.jpg

Ouderavond Online Veiligheid

12 november 2019

Social media zijn niet meer weg te denken uit de wereld van jongeren, maar het gebruik hiervan brengt ook enkele gevaren met zich mee zoals cyberpesten, exposure en sexting. In de overgang naar de middelbare school maakt de online wereld steeds meer onderdeel uit van de identiteit van het kind. Voor ouders is dit vaak een nieuw en onbekend terrein. 

Op woensdagavond 20 november organiseert Terre des Hommes en de afdeling Veiligheid van de gemeente van de gemeente Tilburg samen met De Bibliotheek LocHal een interactieve ouderavond voor ouders. Tijdens deze avond krijgen ouders inzicht in de hoeveelheid aan apps waar jongeren gebruik van maken. Ook hebben we deze avond aandacht voor als het misgaat. Waar ouders terecht kunnen en geholpen worden. We zoemen in op de actualiteit van mensenhandel en seksuele en criminele uitbuiting van minderjarigen op lokaal en landelijk niveau. 

Deelnemen? 

Locatie: Stemmingmakerij, LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
Datum: 20 november 2019 van 19.00 - 21.00 

Voor wie: Ouders van kinderen in groep 7-8 in de basisschool
Organisator: Terre des Hommes, LocHal, Gemeente Tilburg 
Aanmelden: Geen aanmelding noodzakelijk 

 

Programma

Het programma bestaat uit voorlichting en een discussie avond over het beschermen van jonge kinderen op social media. Er is ook de mogelijkheid om op een informatiemarkt in gesprek te gaan met experts van verschillende organisaties. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

 • 18.30 uur | Inloop 
 • 19.00 - 19.45 uur | Jasper Iking van Terre des Hommes over het WATCH Nederland project en de landelijke ontwikkeling hiervan. 
  Hadeline Vorselaars Gemeente Tilburg afdeling Veiligheid over de lokale aanpak van uitbuiting van minderjarigen
 • 19.45 - 20.00 uur | PAUZE 
 • 20.00 - 20.45 uur | Lucinda Bienert van De Bibliotheek MB over mediawijsheid
  Judith Martens van Sterk Huis 
 • 20.45 - 21.00 | Afsluiting en napraten 

Terre des Hommes kringloopwinkel verrast met cheque

12 november 2019

Op 23 oktober werden wij in de winkel verrast met een cheque van maar liefst €752,55 van Rabo Clubsupport. We willen iedereen die op ons heeft gestemd graag hartelijk bedanken! 

img-20191029-wa0006.jpg