Tilburg

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

 

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Tilburg?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Tilburg kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt

Wist u dat …

 • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
 • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
 • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
 • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

Ouderavond Online Veiligheid

12 november 2019

Social media zijn niet meer weg te denken uit de wereld van jongeren, maar het gebruik hiervan brengt ook enkele gevaren met zich mee zoals cyberpesten, exposure en sexting. In de overgang naar de middelbare school maakt de online wereld steeds meer onderdeel uit van de identiteit van het kind. Voor ouders is dit vaak een nieuw en onbekend terrein. 

Op woensdagavond 20 november organiseert Terre des Hommes en de afdeling Veiligheid van de gemeente van de gemeente Tilburg samen met De Bibliotheek LocHal een interactieve ouderavond voor ouders. Tijdens deze avond krijgen ouders inzicht in de hoeveelheid aan apps waar jongeren gebruik van maken. Ook hebben we deze avond aandacht voor als het misgaat. Waar ouders terecht kunnen en geholpen worden. We zoemen in op de actualiteit van mensenhandel en seksuele en criminele uitbuiting van minderjarigen op lokaal en landelijk niveau. 

Deelnemen? 

Locatie: Stemmingmakerij, LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
Datum: 20 november 2019 van 19.00 - 21.00 

Voor wie: Ouders van kinderen in groep 7-8 in de basisschool
Organisator: Terre des Hommes, LocHal, Gemeente Tilburg 
Aanmelden: Geen aanmelding noodzakelijk 

 

Programma

Het programma bestaat uit voorlichting en een discussie avond over het beschermen van jonge kinderen op social media. Er is ook de mogelijkheid om op een informatiemarkt in gesprek te gaan met experts van verschillende organisaties. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

 • 18.30 uur | Inloop 
 • 19.00 - 19.45 uur | Jasper Iking van Terre des Hommes over het WATCH Nederland project en de landelijke ontwikkeling hiervan. 
  Hadeline Vorselaars Gemeente Tilburg afdeling Veiligheid over de lokale aanpak van uitbuiting van minderjarigen
 • 19.45 - 20.00 uur | PAUZE 
 • 20.00 - 20.45 uur | Lucinda Bienert van De Bibliotheek MB over mediawijsheid
  Judith Martens van Sterk Huis 
 • 20.45 - 21.00 | Afsluiting en napraten 

Terre des Hommes kringloopwinkel verrast met cheque

12 november 2019

Op 23 oktober werden wij in de winkel verrast met een cheque van maar liefst €752,55 van Rabo Clubsupport. We willen iedereen die op ons heeft gestemd graag hartelijk bedanken! 

img-20191029-wa0006.jpg

Avond over loverboys

9 november 2018

Op dinsdag 20 november - in de week van de kindermishandeling - organiseert Taskforce Kindermishandeling samen met Terre des Hommes en de Bibliotheek Tilburg Centrum een avond over exposure, uitbuiting en chantage van kinderen door loverboys in de Kennismakerij.

Over de avond Door het gebruik van de smartphone, waarmee iedereen foto’s en video’s kan maken, groeit het aantal gevallen met loverboys explosief. Een loverboy verdient hiermee zo’n 800 euro per dag. WATCH Nederland van Terre des Hommes spoort deze gevallen op en begeleidt slachtoffers. Gideon van Aartsen vertelt deze avond over de groeiende dreiging van jonge meisjes die hieraan ten prooi vallen. Judith Martens van Sterk Huis spreekt deze avond over de sociaal emotionele impact op deze kinderen.

Programma & Praktische informatie

18.30 uur Inloop en aanvang

19.00 - 19.30 uur Gideon van Aartsen, Terre des Hommes Nederland over het WATCH project

19.30 - 20.00 uur Judith Martens van Sterk Huis over de emotionele en sociale impact

op de jonge slachtoffers.

20.00 - 20.30 uur Afsluiting en napraten

 

Wil jij deze avond bijwonen? Dan ben je welkom op dinsdag 20 november vanaf 18:30 uur in de Kennismakerij. Het programma start op 19.00 uur eindigt om 20.30 uur. Entree is gratis.


watch_nederland_gesneden_2000_width.jpg

© Dirk W de Jong Terre des Hommes