Wageningen

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

 

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Wageningen?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Wageningen kunt u dames- en herenkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt >>

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

10 jaar Terre des Hommes Wageningen

5 juli 2016

Afgelopen week werd het 10-jarig bestaan van de Terre des Hommes winkel in Wageningen gevierd. Tijdens de festiviteiten werd een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet, omdat zij hun jubileum vierden.  

De jubilarissen die zich 5 jaar inzetten voor Terre des Hommes ontvingen een bronzen druppel. De vrijwilligers die al 10 jaar voor Terre des Hommes werken ontvingen een zilveren druppel. Bekijk de foto's:

Terre des Hommes Wageningen Nora en aty Terre des Hommes Wageningen kringloopwinkel tweedehands spullen

Bekijk het verslag van RTV Rijnstreek:

 

Terre des Hommes Wageningen bestaat 10 jaar

24 juni 2016

De Terre des Hommes winkel in Wageningen viert haar 10-jarige bestaan. In 2006 is door een groep enthousiaste mensen de Terre des Hommes winkel op de Markt gestart. Inmiddels zet een groep van ruim 40 vrijwilligers zich in Wageningen in om alles draaiende te houden.

In de afgelopen 10 jaar heeft de Wageningse winkel een bedrag van bijna € 400.000 kunnen doneren aan de verschillende projecten. Wij zijn begonnen met een project in Bolivia en ondersteunen nu een project in Cambodja. Meisjes zijn daar slachtoffer van huiselijk geweld, seksueel misbruik en mensenhandel. Zij worden in opvangcentra opgevangen, krijgen onderdak en volgen onderwijs. Zo worden zij begeleid naar een veilig en zelfstandig bestaan.

Het principe is eenvoudig: Wie nog mooie spullen, zoals kleding, boeken, huishoudelijke artikelen thuis heeft liggen en deze een tweede leven gunt, kan ze langsbrengen bij de Terre des Hommes winkel. Deze worden vervolgens in de winkel verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de kinderprojecten van Terre des Hommes en door hergebruik van uw spullen draagt u ook bij aan een beter milieu.

In de week van 28 juni tot en met 2 juli willen wij samen met de klanten het 10 jarig jubileum vieren. In die week zijn er iedere dag aanbiedingen, die u zeker niet wilt missen. En wie jarig is trakteert, dus voor alle klanten is er een cadeautje en de klanten die tenminste 5 euro besteden krijgen ook een gratis Terre des Hommes tas. Op zaterdag 2 juli hebben wij, vanaf 10 uur, bij de winkel een koopjesmarkt en ’s middags van 13.00 tot 15.00 uur komt Anneke Rot muziek maken. Wij hopen dat u allemaal een kijkje komt nemen.

Op donderdag 30 juni vieren wij het jubileum samen met de medewerkers en zijn dan vanaf 13.30 uur gesloten.

Terre des Hommes Wageningen tweedehands winkel kringloopwinkel Terre des Hommes Wageningen kringloopwinkel tweedehands spullen

Bezoek de foto-expositie 'Shelter'

8 maart 2016

In de bibliotheek in Wageningen is tot 24 maart de foto-expositie 'Shelter' van Alex Koeleman te zien. De fotoserie bestaat uit portretten van seksueel uitgebuite meisjes. Deze meisjes worden opgevangen in projecten van Terre des Hommes. Alex Koeleman won met portretserie de tweede prijs in de categorie Portret van de Zilveren Camera 2014.

Omdat de meisjes voor hun veiligheid en privacy niet herkenbaar in beeld mochten worden gebracht, dragen zij maskers. De fotografe koos bewust voor ‘feestelijke’ maskers als symbool voor een nieuwe, betere toekomst. De meeste slachtoffers blijken in de praktijk verrassend veerkrachtig en dankzij de juiste hulp is er voor de meesten hoop een betere toekomst.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 24 maart tijdens de openingsuren van de bibliotheek, Stationsweg 2 Wageningen.

LEES MEER OVER DE EXPOSITIE

Terre des Hommes Wageningen foto-expositie