Oostenrijker in Nepal veroordeeld tot 8 jaar cel voor kindermisbruik

In Nepal is op 5 december 2018, een 47 jarige Oostenrijker veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van minderjarige jongens. De man zat al sinds sinds zijn arrestatie in september 2017 in voorarrest. De kindermisbruiker werd gearresteerd na bijna anderhalf jaar onderzoek en observatie door onderzoekers van onze lokale partnerorganisatie.

Betrapt op seksueel misbruik

De verdachte werd op 6 september 2017 in een hotelkamer in hoofdstad Kathmandu op heterdaad betrapt, in het bijzijn van een toen 14 jaar oude jongen. Drie jongens hebben uiteindelijk aangifte gedaan en tijdens de strafzitting getuigd over wat hen is overkomen. Naast de gevangenisstraf moet de kindermisbruiker aan ieder van de drie slachtoffers ca 900 US dollars betalen.

Gerechtelijk proces tegen dader seksueel misbruik

De slachtoffers en hun families zijn door een partnerorganisatie van Terre des Hommes juridisch ondersteund tijdens het gerechtelijke proces. Een van de drie jongens verblijft nog in een noodopvang. Hij voelt zich niet veilig genoeg om thuis te verblijven. Alledrie de jongens krijgen krijgen via Terre des Hommes sociaal-pedagogische hulp en gaan naar school.

Meer informatie over de arrestatie van de Oostenrijker

 

 

 

 

Share this:

Gerelateerd nieuws