Terre des Hommes ontvangt bijna 3 miljoen euro extra voor #Sweetie24/7

De Nationale Postcode Loterij schenkt Terre des Hommes een extra bedrag van €2.970.000 voor het #Sweetie24/7 project. Via Sweetie speurt Terre des Hommes online naar het seksueel uitbuiten van kinderen via internet.

Met de extra bijdrage wil Terre des Hommes het Sweetie programma overdragen aan politiediensten in 5 risicolanden in Azië en Afrika en bevrijde slachtoffers opvangen. De extra donatie komt bovenop de €2,25 miljoen die Terre des Hommes jaarlijks ontvangt als één van de 103 beneficiënten van de loterij.

Dank aan de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij

“Terre des Hommes is enorm blij met deze steun. Met grote dank aan de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij kunnen we onze strijd tegen kinderuitbuiting intensiveren”, aldus Carel Kok, directeur van Terre des Hommes.

Webcamseks

Via Sweetie strijdt Terre des Hommes tegen het fenomeen webcamseks. Voor de camera worden kinderen misbruikt en uitgebuit. Vaak reizen de klanten ook fysiek af naar de kinderen voor seksueel misbruik. Wereldwijd zijn op ieder moment van de dag, volgens cijfers van de FBI, 750.000 overwegend mannelijke daders op zoek naar minderjarigen voor seksueel misbruik.

Vanaf 2016 beschikt Terre des Hommes over geautomatiseerde Sweetie software waarmee potentiële daders kunnen worden geïdentificeerd en afgeschrikt. Met het nieuwe #Sweetie24/7 wil Terre des Hommes haar werkwijze aan politiediensten in onder meer de Filippijnen, Cambodja, Nepal en Kenia overdragen, zodat meer directe opsporing en vervolging mogelijk is.

Grotere rol slachtoffers bij vervolging

Onderdeel van het nieuwe project is uitbreiding van de onderzoekscapaciteit van lokale Terre des Hommes teams in de landen. Het nieuwe project focust ook op betere zorg voor slachtoffers van seksuele uitbuiting en wil de slachtoffers op een veilige manier betrekken bij de opsporing en vervolging van de criminele uitbaters.

Dankzij deelnemers Postcode Loterij 

De bekendmaking van de schenking aan Terre des Hommes is gedaan in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op maandag 4 maart 2019. Dan maakt de Loterij bekend welk bedrag zij in totaal dankzij haar deelnemers aan goededoelenorganisaties kan schenken. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Vorig jaar werd ruim €357,5 miljoen  uitgekeerd voor een betere wereld. 

Over de Nationale Postcode Loterij  

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs jaarlijks 103 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim €5,4 miljard aan mens en natuur geschonken.  

 

Share this:

Gerelateerd nieuws