Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

3 miljoen Euro voor noodhulp aan hongerend Madagaskar

11 januari 2022

Vijf Nederlandse hulporganisaties waaronder Terre des Hommes, gaan noodhulp verstrekken in het door ernstige droogte getroffen zuiden van Madagaskar. Na vier opeenvolgende jaren zonder regen van betekenis hebben meer dan 1,1 miljoen mensen voedselhulp nodig. De noodhulp bestaat uit het verstrekken van voedselpakketten, bijvoeding, distributie van contant geld en levering van drinkwater.

Children

Al vier jaar geen regen van betekenis

Deze humanitaire actie wordt georganiseerd vanuit de Dutch Relief Alliance (DRA), waar Terre des Hommes deel van uitmaakt. De noodhulp is begin dit jaar gestart en is mogelijk door een bijdrage van 3 miljoen Euro van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de DRA. 

Madagaskar kampt met de meest ernstige droogte sinds 40 jaar. De aanhoudende droogte, die gepaard gaat met zandstormen en sprinkhanenplagen, wordt toegeschreven aan klimaatverandering. Waterbronnen zijn door de aanhoudende hitte opgedroogd, landbouw is niet langer mogelijk en het vee sterft. In het hart van het zuidelijk rampgebied, in de regio Androy, lijden bijna 30.000 mensen onder acute hongersnood, de zwaarste categorie van voedselonzekerheid. Het is in dit gebied waar Terre des Hommes sinds vorig jaar begonnen is met een project tegen kinderarbeid in de mica mijnbouw. 

Door de rampsituatie is er extra schooluitval bij kinderen en een toename in kinderarbeid. Terre des Hommes gaat voedsel distribueren en cash transfers (contact geld) verstrekken aan getroffen gezinnen.  

Dutch Relief Alliance (DRA)

De DRA is een alliantie van 14 Nederlandse NGO’s die met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en lokale partnerorganisaties nauw samenwerken om humanitaire crises het hoofd te bieden. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan