Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

“Help eerst kinderen in Nederland!”

1 december 2022

“Help eerst eens kinderen in Nederland in plaats van in Afrika of Azië.” Dit soort reacties horen wij regelmatig als we over ons werk posten op Facebook of Instagram. Best begrijpelijk, want ook in Nederland hebben steeds meer kinderen het moeilijk en groeien ze op in armoede. Waarom richt Terre des Hommes zich dan niet op deze jongens en meisjes?

Terre des Hommes | We fight child exploitation worldwide. Join our fight.

Kinderuitbuiting bestrijden

De belangrijkste reden; Terre des Hommes is een organisatie die van oorsprong buiten Nederland werkt. We zetten ons internationaal in om kinderuitbuiting te bestrijden, daar waar kinderen het grootste risico op uitbuiting lopen. Zoals kinderarbeid in de micamijnen van Madagaskar en India, maar ook (online) seksuele uitbuiting van jongens en meisjes op de Filipijnen. 

Lobby voor betere kinderrechten

Dat neemt niet weg dat wij ook in Nederland actief zijn, met name op het gebied van lobby voor de naleving van kinderrechten. In Nederland zetten we ons in om zowel de wetgeving als het beleid te veranderen zodat ieder kind goed beschermd kan worden tegen uitbuiting. 

We lobbyen er ook voor dat Nederland de nieuwe Europese wetgeving gaat ondersteunen waarmee beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik beter kan worden bestreden. Daarnaast zijn we ook onderdeel van het Kinderrechtencollectief. Samen met andere kinderrechtenorganisaties hebben we daarvoor onlangs bij het Kinderrechtencomité en het Mensenrechtencomité aangekaart wat er in Nederland nog beter kan op het gebied van Kinderrechten.

Waar wij werken
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan