Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Kinderen in nood dupe van bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking

16 mei 2024

Kinderen die in moeilijke omstandigheden leven en opgroeien, worden de dupe als de voorgenomen bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking doorgaan, zo stelt Terre des Hommes in een reactie op het hoofdlijnenakkoord. Julie Verhaar, directeur Terre des Hommes: “Dit voornemen kan alleen maar slecht uitpakken voor de 160 miljoen kinderen die te maken hebben met kinderarbeid. Zoals de kinderen die in mijnen werken en de mineralen uit de grond halen die wij hier voor onze producten nodig hebben.”

Kies voor kinderen!

Nederland moet voortrekkersrol houden

In het hoofdlijnenakkoord staat dat er zeker 2,4 miljard euro op ontwikkelingssamenwerking wordt bezuinigd. Verhaar: “De opstellers van dit akkoord stellen terecht dat Nederland een van de welvarendste landen van de wereld is. Hier past het principe van ‘de sterkste schouders’. Dus laat Nederland de voortrekkersrol behouden die het bijvoorbeeld heeft in het aanpakken van kinderarbeid.”

Meer aandacht voor online kindermisbruik

In het akkoord staat ook dat de maatschappij weerbaar wordt gemaakt tegen desinformatie en deep fakes. Terre des Hommes juicht dit in principe toe, maar rekent erop dat er ook meer aandacht komt voor een veilige online omgeving voor kinderen en een hardere aanpak tegen online kindermisbruik. Verhaar: “Hiermee help je niet alleen de kinderen in Nederland, maar ook de kinderen die in het buitenland slachtoffer zijn van misbruik en wiens beelden online gedeeld worden en zo ook in Nederland bekeken worden.”

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan