Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Nederland doneert 9,8 miljoen op Giro555

4 maart 2022
Hulp aan de Poolse grens, beeld Caritas Polen

Nederlanders hebben de afgelopen drie dagen 9,8 miljoen euro gedoneerd op Giro555 voor de actie 'Samen in actie voor Oekraïne'. Met de opbrengst leveren de organisaties achter Giro555 noodhulp als onderdak, medische zorg en schoon drinkwater aan getroffen Oekraïners. 'Hartverwarmend dat Nederland zo meeleeft. Met de opbrengst kunnen we belangrijke hulp verlenen. Tegelijkertijd beseffen we dat we lange tijd hulp moeten gaan verlenen. Daarom willen we benadrukken dat alle giften zeer welkom zijn', zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555.

Maandag 7 maart: Nationale actiedag samen voor Oekraine

Miljoenen mensen hebben humanitaire hulp nodig. 'Denk aan de mensen die in Oekraïne in de schuilkelders zitten, maar ook de vrouwen en kinderen op de vlucht. Zij hebben dringend onderdak, voedsel en water nodig. Maar ook medische- en psychosociale hulp is van groot belang, want het geweld laat zijn sporen achter', concludeert Kees Zevenbergen. 

De hulpverlening van de organisaties achter Giro555 is in volle gang. Zo deelt Cordaid soep uit op parkeerplaatsen aan de grens, regelt Stichting Vluchteling bussen om mensen naar rustigere plekken in Polen te vervoeren, heeft het Rode Kruis in Oekraïne hulpposten en opvangplekken opgezet in scholen nabij de grens met Polen en helpt Plan International bij het opzetten van mobiele medische teams. 

Organisaties achter Giro555 
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube