Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Nieuwe directeur Terre des Hommes: "De urgentie is hoog. Overal ter wereld worden kinderen uitgebuit"

15 december 2022

Met trots en plezier verwelkomen wij, de Raad van Toezicht van Terre des Hommes Nederland, Julie Verhaar als algemeen directeur. Met ingang van 1 januari 2023 volgt zij interim-directeur Tjipke Bergsma op, die het afgelopen jaar de organisatie leidde.

Children

Terre des Hommes zet in op langetermijnverandering

Verhaar: “Ik heb enorm veel zin om bij te dragen aan de missie van Terre des Hommes Nederland; het voorkomen en bestrijden van uitbuiting van kinderen en kinderen zélf een stem geven. De urgentie is hoog. Overal ter wereld worden kinderen uitgebuit. Terre des Hommes zet in op langetermijnverandering samen met de lokale gemeenschappen. Ieder kind heeft recht op een toekomst waarin het zich veilig kan ontwikkelen. Daar maak ik mij graag hard voor.”

Ervaring in humanitaire hulp, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten

Verhaar werkte jarenlang in diverse functies in de INGO-sector bij organisaties als UNICEF en het Nederlandse Rode Kruis, op het gebied van humanitaire hulp, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. Recent werkte zij als waarnemend secretaris-generaal van Amnesty International en gaf zij strategisch leiding aan deze wereldwijde organisatie. Verhaar stuurde regionale kantoren en diverse afdelingen aan van het internationale secretariaat op het gebied van onderzoek en strategieontwikkeling, marketing, communicatie, fondsenwerving en partnerships.

"Ervaren leider met een groot netwerk"

Voorzitter van de Raad van Toezicht Marianne Verhaar (geen familie van), feliciteert Verhaar: “We zijn ontzettend blij dat we Julie hebben benoemd als de nieuwe algemeen directeur. De match met Terre des Hommes is er op alle gebieden. Julie is een ervaren leider met een groot nationaal en internationaal netwerk, die in staat is samen met de medewerkers de langetermijnstrategie voor Terre des Hommes overtuigend vorm te geven. Wij kijken uit naar haar komst en wensen haar veel succes. Tegelijk willen we Tjipke Bergsma van harte bedanken voor zijn tomeloze inzet, energieke en creatieve wijze waarop hij in het afgelopen jaar samen met de organisatie, Terre des Hommes heeft voorbereid voor de toekomst.”

Expertiserol in impactvolle, duurzame uitbanning van kinderuitbuiting

Terre des Hommes zal zich de komende jaren nog eenduidiger richten op haar expertise-rol op het gebied van impactvolle, duurzame uitbanning van kinderuitbuiting, waarbij de stem van kinderen centraal staat. Bergsma: “Julie is na een uitgebreide en transparante in- en externe wervingsprocedure gekozen als nieuwe directeur. Zij komt op een cruciaal moment bij de organisatie binnen en met veel vertrouwen draag ik het stokje aan haar over.” 

Julie Verhaar woont momenteel met haar man in Genève, zij verhuizen binnenkort terug naar Nederland.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kari Ingeborg Postma, Team Lead Communicatie, k.postma@tdh.nl, 06-44484666.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan