Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Kies voor kinderen

21 maart 2024

Vandaag lanceren 23 maatschappelijke en internationale organisaties die zich inzetten voor kinderrechten in het Europees Parlement de campagne #VoteForChildren (Kies voor kinderen). Met als doel om kandidaten voor de volgende EU Verkiezingen te mobiliseren om kinderrechten te promoten en te beschermen tijdens de volgende zittingsperiode, roepen kinderrechtenexperts toekomstige leden van het Europees Parlement op om zich in te zetten als voorvechter van kinderrechten.

Vote for children

Manifest

Het kinderrechtenmanifest dat vandaag wordt gelanceerd, schetst concrete maatregelen om de uitdagingen aan te pakken waarmee kinderen vandaag de dag in Europa en wereldwijd worden geconfronteerd en bevat aanbevelingen om ervoor te zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord en hun rechten op elk besluitvormingsniveau worden beschermd. De coalitie wil een Europese Unie die resultaten boekt voor alle kinderen door kinderrechten te integreren en te beschermen, de cyclus van armoede en ongelijkheid te doorbreken en kinderen te betrekken.

European Kids Want-enquête

Tijdens het evenement worden ook de resultaten van de Europa Kids Want-enquête bekend gemaakt, die inzicht geeft in de huidige zorgen en aspiraties van kinderen in Europa. Meer dan 9.200 kinderen uit heel Europa reageerden en deelden hun zorgen over onderwijs, geestelijke gezondheid, de aanpak van pesten en geweld. Een van de meest opvallende cijfers uit het onderzoek is dat 80% van de kinderen in Europa zich zorgen maakt over het groeiend aantal conflicten over de hele wereld. 50% van de respondenten gaf ook aan dat ze zich online niet veilig voelen, terwijl 36% van de LGBTQI+-kinderen aangaf dat ze zich thuis niet veilig voelen. Tijdens het overleg benadrukten kinderen ook een gevoel van hopeloosheid en een gebrek aan vertrouwen in de wil van politici om de klimaatverandering aan te pakken. En de meesten van hen (56%) zijn van mening dat hun mening slechts een zeer beperkte invloed heeft gehad op de genomen besluiten.

Voor en met kinderen

De campagne #VoteforChildren zal tot aan de EU-verkiezingen lopen, wanneer een nieuwe lichting voorverchters van kinderrechten hun belangrijkste taak zullen krijgen: een Europese Unie voor en met kinderen realiseren.

Voor meer informatie: childrightsmanifesto.eu

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan