Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Uw mening is belangrijk!

24 februari 2020

Wat gaat goed? Wat kan volgens u beter? Hier de belangrijkste uitkomsten en wat we doen met de resultaten van ons jaarlijkse donateursonderzoek. 

We fight child exploitation worldwide. Join our fight.

Net als ieder jaar peilde Terre des Hommes via een e-mailing in november en december onder haar donateurs de tevredenheid over het werk dat we verrichten. Luisteren naar onze achterban vinden we belangrijk, want dankzij uw hulp kunnen wij kinderuitbuiting stoppen. Ruim 1.600 donateurs hebben de moeite genomen mee te doen aan het onderzoek. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,1 in 2019 zijn we dankbaar en zeker op de goede weg, maar ons werk en alles wat daarbij komt kijken, kan soms nog beter. We lichten er een paar punten uit.

Communicatie

Een spotje op televisie, een advertentie in de krant?  Dat Terre des Hommes regelmatig in de media te zien  is, vindt u de belangrijkste vorm van communicatie. Reclame inkopen doen we wel zo min mogelijk omdat  we ons budget zo goed mogelijk willen besteden. Wij zetten daarom juist in op vrije en dus gratis publiciteit, door aandacht te vragen met opvallende acties en interessante rapporten over kinderuitbuiting. Afgelopen jaar hebben we regelmatig de media bereikt en aandacht gekregen voor bijvoorbeeld kinderarbeid in India en meisjesbesnijdenis in Tanzania. 

Papier en digitaal

Steeds meer mensen geven aan geen papieren magazine te willen ontvangen, maar liever digitaal geïnformeerd te worden. Daarom zijn we een jaar geleden Terre Online gestart (aanmelden voor Terre Online en eventueel afmelden voor Terre Magazine kan via tdh.nl/terreonline). Daar kunt u dezelfde artikelen lezen als in ons papieren magazine, maar dan aan- gevuld met video’s van bijvoorbeeld medewerkers en geholpen kinderen. Toch geeft ook een grote groep donateurs aan Terre Magazine te willen blijven  ontvangen. Daarom blijft Terre Magazine bestaan. Ik hoop dat ook het papieren  magazine behouden blijft. Dit lees ik namelijk altijd en kan ik ook makkelijk aan anderen laten zien

Donateursservice

De waardering voor onze Donateurs- service is dit jaar flink gestegen, met name bij het afhandelen van vragen en klachten. Terre des Hommes besteedt hier veel aandacht aan door middel van trainingen en inspiratie-sessies, zodat onze medewerkers problemen snel kunnen oplossen  en behulpzaam zijn. 

'Ga zo door’‘

Zo vaak vallen uitgebuite kinderen tussen wal en schip  en worden ze over het hoofd gezien,’ schrijft een donateur in een opmerking. ‘Ik ben blij met een organisatie die voor ze opkomt.’ Veel donateurs geven aan het werk van Terre des Hommes nog steeds heel belangrijk te vinden. ‘Een topprioriteit,’ schrijft iemand anders. ‘Gewoon doorgaan met kinderen helpen.’ Dankzij uw giften kunnen we dat ook blijven doen. En wat de resultaten zijn? Daar houden we u zo goed mogelijk van op de hoogte. 

Heeft u nog opmerkingen of tips over hoe we ons werk kunnen verbeteren? Laat het ons weten via de Donateursservice  070 310 5000.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan