Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Waar we werken

Burkina Faso

Burkina Faso staat voor een groot aantal uitdagingen: de Sahelregio is zwaar getroffen door conflicten, wat resulteert in massale ontheemding van mensen. Het land wordt ook getroffen door toenemende concurrentie om afnemende hulpbronnen en klimaatveranderingen, die gepaard gaan met armoede en een gebrek aan mogelijkheden om in het levensonderhoud te voorzien. Terre des Hommes biedt hierbij bescherming en gezondheidsdiensten.

Actueel

24 juni 2022

Jaaroverzicht 2021: Een jaar met impact

Lockdown, avondklok en schoolsluitingen. Ook in 2021 had de COVID-19 pandemie de wereld in haar greep. En dat…

10 juni 2021

Jaaroverzicht 2020

2020 is zonder twijfel het jaar van de coronapandemie. En toch is er veel om trots op te zijn!

26 januari 2021

Belem Azéta tijdelijk thuis in Burkina Faso

Belem Azéta is 24 jaar oud en woont met haar 3 kinderen tijdelijk in Burkina Faso vanwege de conflicten in haa…

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Het beschermen van kinderen en hun familie

In Burkina Faso zijn 900.000 mensen in nood, en daarvan zijn 46% kinderen. Velen van hen die in aanraking komen met geweld en verstoring van hun dagelijks leven, worden geconfronteerd met angst, trauma en zorgen.

Daarom hebben we in ons onlangs afgeronde Joint Response-programma in Burkina Faso

  • bewustmakingssessies over kinderbescherming en gendergerelateerd geweld aan meer dan 25.000 mensen gegeven
  • psychosociale ondersteuning aan 8.700 leden van de gemeenschap
  • 5 kindvriendelijke ruimtes opgezet waarin bijna 8.500 kinderen profiteerden van emotionele steun en informele educatieve activiteiten

Versterking van de gezondheidszorg

Onze gezondheidsactiviteiten binnen de Burkina Faso Joint Response omvatten mobiele teams die gratis basisgezondheidszorg, inclusief pre- en postnatale zorg, bieden aan mensen in moeilijk bereikbare gebieden. We helpen ook bij het versterken van het lokale gezondheidssysteem en bij de behandeling van ernstige gevallen door het doneren van medicijnen en medische benodigdheden.

In samenwerking met de Europese operaties voor civiele bescherming en humanitaire hulp (ECHO) werkt Terre des Hommes aan het verbeteren van de capaciteiten van de lokale gezondheidsfaciliteiten in het kader van de paraatheid en respons op rampen in het noorden van Burkina Faso.

In dit project zetten we een innovatief bewakingssysteem in, ontwikkeld door Terre des Hommes Foundation, dat gezondheidsinstellingen helpt te anticiperen op seizoensrisico's en snelle en gepaste reacties kan bieden in geval van rampen.

Bekijk ons noodhulp programma

Onze reactie op Corona

In 2020 en 2021 zal Terre des Hommes in samenwerking met ECHO ook inspelen op de Corona situatie en behoeftes in Burkina Faso.

Het project zal ingrijpen in 260 gezondheidsfaciliteiten om de preventie en zorg voor corona, de toegang voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen tot hoogwaardige basisgezondheidszorg en toegang tot verbeterde hygiëne- en sanitaire omstandigheden te versterken.

Ondersteuning zal worden verleend door het opzetten van case-triage-gebieden op basis van een digitale tool, HR, apparatuur en logistieke ondersteuning. En herstel van water en sanitaire voorzieningen van gezondheidscentra.

Doneer eenmalig of regelmatig

Onze partners

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Civiele bescherming en humanitaire hulp Europese Unie

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube