Landen

Ethiopië

Contactgegevens
Ethiopia Country Office, 7th Floor Duki Building, Meskel Flower Square
Addis Ababa
routebeschrijving
+251 114 702140

Volg ons

Ethiopië

In Ethiopië is het bijna normaal dat kinderen jong van huis gaan. Vooral in het noorden. Ze trekken van het arme platteland naar de rijkere steden. In de hoop daar werk of onderwijs te vinden.

Een reis met veel gevaren. Ze zijn zonder bescherming kwetsbaar voor uitbuiting. Handelaren pikken ze op en verkopen ze. Om gedwongen te werken als huisslaafje. Of om seksueel uitgebuit te worden in de prostitutie.

Wij strijden tegen uitbuiting van deze kindmigranten. Met een veilige plek, onderwijs, voorlichting en medische en juridische hulp. Strijd mee.

Kinderhandel en prostitutie

In de grote stad wordt veel misbruik van kinderen gemaakt. Meisjes worden al op jonge leeftijd gedwongen in de prostitutie te werken. In bars, hotels, bordelen en langs de weg.

Veel plattelandskinderen worden verkocht door handelaren om te werken in het huishouden. Deze kindmigranten worden slecht beschermd. Ze lijden vaak een onzichtbaar, gevaarlijk bestaan.

Doneer

Children on the move

Terre des Hommes werkt in Ethiopië samen met lokale partners om kindmigranten te beschermen. Deze organisaties kennen het land goed. We werken vooral in Amhara, in het Noord-Westen van het land.

Met Children on the move richten we ons vooral op de routes waar veel kindmigranten reizen. Daar vangen we ze op. We bieden ze een veilige plek. En helpen ze om weer veilig terug te keren naar huis.

Onderwijs en armoedebestrijding

In het noordwesten van Ethiopië lopen nog meer projecten. Op het platteland waar veel kindmigranten vandaan komen, zorgen we ervoor dat ze niet wegtrekken.

We bieden ze onderwijs. We lichten de omgeving voor over de gevaren van migratie. En helpen gezinnen meer geld te verdienen. Zodat ze hun kinderen beter kunnen beschermen. 

Wij strijden tegen de onveilige kindmigratie in Ethiopië. Strijd mee.

Onze programma's

Girls Advocacy Alliantie

De Girls Advocacy Alliantie zet zich in voor de bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het v…

Kinderhandel in Oost Afrika

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…

Kindermisbruik in Oost-Afrika

Meisjes die op jonge leeftijd moeten trouwen met oudere mannen en niet meer naar school gaan. Gedwongen rituel…

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden