Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Waar we werken

Nigeria

Terre des Hommes speelt in op de behoeften in Noordoost-Nigeria, waar kinderen en hun gezinnen die in kampen voor ontheemden wonen, worden getroffen door armoede, waardoor ze zeer kwetsbaar zijn.

Ons werk in Nigeria

Nigeria heeft zwaar geleden sinds de opstand van Boko Haram in 2009 begon. Het conflict heeft geleid tot grootschalige ontheemding van de bevolking. In augustus 2019 waren bijna 2 miljoen mensen intern ontheemd. Een op de vier intern ontheemden zijn kinderen onder de vijf jaar en 80 procent zijn vrouwen en kinderen.

Terre des Hommes speelt in op de behoeften in Noordoost-Nigeria, waar kinderen en hun gezinnen die in kampen voor ontheemden wonen, worden getroffen door armoede, waardoor ze zeer kwetsbaar zijn.

Doneer nu!

Child Safe Spaces

Sinds 2019 biedt Terre des Hommes via het Nigeria Joint Response-programma bescherming aan kinderen en hun families door een veilige omgeving te creëren die kan worden gebruikt als emotionele ondersteuning, maar ook voor educatieve activiteiten.

Binnen Child Safe Spaces kunnen we kinderen leren lezen en schrijven en door psychosociale ondersteuning te bieden aan kinderen en adolescenten, waarbij we ons richten op thema's als identiteit en waarden; familie relaties; omgaan met emoties etc.

Andere activiteiten zijn:
- Emotionele steungroepen voor zorgverleners om ervaringen te delen en hun veerkracht te versterken.
- Bevorder de participatie van jongeren en versterk de levensvaardigheden en veerkracht van adolescenten door ze te registreren in projecten voor levensvaardigheden, zoals kleermakerij, zeep maken, haarkapper enz.

We werken ook nauw samen met ervaren functionarissen om kwetsbare en risicokinderen te identificeren en te beschermen. Ondersteunde gevallen zijn onder meer wezen, minderjarige slachtoffers van verwaarlozing, ontvoering, gedwongen huwelijken op jonge leeftijd enz.

Gezondheid

In gezondheid richten we ons op vrouwen en meisjes, en we geven bewustwordingssessies over reproductieve gezondheid en emotionele ondersteuning. We werken samen met mobiele klinieken en gezondheidscentra om gezondheidsdiensten voor moeders, pasgeborenen en kinderen te bieden, waaronder:

  • prenatale en postnatale zorg
  • sensibilisatie bij seksueel overdraagbare infecties
  • Mama Groups: bestaande uit emotionele ondersteuningsgroepen voor zwangere en zogende vrouwen, en om het bewustzijn over zwangerschap, reproductieve gezondheid en babyzorg te vergroten.

Water en sanitair

Terre des Hommes heeft in IDP-kampen gewerkt en heeft boorgaten gerehabiliteerd en verbeterd door zonnepanelen te installeren. Deze boorgaten voorzien meer dan 25.000 mensen van water.
Ons werk bestaat ook uit het verbeteren van de sanitaire voorzieningen en hygiëne voor de meest kwetsbare gezinnen in kampen voor ontheemden en van gastgemeenschappen. Ons werk omvat het revalideren van latrines en het uitdelen van hygiënekits.

Onze programma's

Lopend

Noodhulp voor kinderen

Oorlogen of natuurrampen hebben ook gevolgen voor kinderen. Deze kinderen worden geconfronteerd met angst, hon…

Onze partners in Nigeria

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube