Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Onze missie

Kinderarbeid

Miljoenen kinderen worden gedwongen om vies en gevaarlijk werk te doen. Ze werken in mijnen, fabrieken, als huissslaafje en in bordelen. Zelfs als ze nog heel jong zijn. Dit is slecht voor hun gezondheid en hun ontwikkeling. Ze gaan bijvoorbeeld niet naar school. Ze kunnen zo niet uit de armoede ontsnappen. Wij strijden tegen extreme vormen van kinderarbeid, wereldwijd. Omdat kinderen recht hebben op bescherming. Recht om naar school te gaan. Om te bouwen aan een betere toekomst. Daarom bieden wij onderwijs, voorlichting en hulp aan arme gezinnen.

Wij strijden voor betere omstandigheden en helpen bij het opbouwen van een beter bestaan

Wereldwijd werken zo’n 150 miljoen kinderen. Het is voor veel arme gezinnen de manier om het hoofd boven water te houden. Alleen, ongeveer de helft van deze kinderen werkt in extreme omstandigheden. Ze doen gevaarlijk, vies, ongezond werk. Ze worden zwaar uitgebuit. Daar strijden we tegen.

Wij strijden voor betere omstandigheden. Door bedrijven en overheden aan te spreken op hun verantwoordelijkheid om voor veiligheid en goede zorg van kinderen te zorgen. Door ouders te helpen meer geld te verdienen. En werkende kinderen ook naar school te laten gaan. Strijd mee. Stop kinderarbeid.  

Doneer

.

“Er viel een grote steen op me,” vertelt Rajat (12) die moest werken in een mijn. “Toen ik aan mijn hoofd voelde, zat er veel bloed. Ik moest vijf dagen naar het ziekenhuis.” Verkocht als huisslaaf. Seksueel misbruikt. Gevaarlijk werk in een mijn of in de drugshandel. Miljoenen kinderen wereldwijd worden uitgebuit en kunnen niet naar school. Waardoor hun situatie niet verandert. Wij strijden voor een betere toekomst voor deze kinderen en bieden ze hulp. Inmiddels hebben we Rajat kunnen helpen. Maar er zijn nog veel meer kinderen die ons nodig hebben. Strijd mee. Stop uitbuiting van kinderen. 

Binnen deze programma's strijden wij tegen kinderarbeid

Lopend

Stop kinderarbeid in micamijnen India

Mica is een grondstof die veel wordt gebruikt in onze dagelijkse producten, zoals auto’s, laptops en make-up.…

Lopend

Stop kinderarbeid micamijnen Madagaskar

In Madagaskar, een van de armste landen in de wereld, werkt bijna de helft van alle kinderen tussen de 5 en 17…

We doen meer

We doen meer. We strijden ook tegen handel in kinderen. Tegen seksuele uitbuiting. Tegen misbruik. En bieden noodhulp. Lees meer over wat we doen

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube