Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Vrijwilligers vacatures

Eindhoven: PR bestuurslid (vrijwilligerswerk)

Terre des Hommes winkel Eindhoven is op zoek naar een PR bestuurslid

winkel eindhoven

Werken bij Terre des Hommes is strijden tegen uitbuiting van kinderen

Strijd mee tegen uitbuiting van kinderen. Kom werken bij Terre des Hommes. Wij strijden al sinds 1960 tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Zonder te discrimineren. Met respect voor lokale culturen.

Zet je tijd, talent, kennis en energie in voor een fantastisch doel. Leer nieuwe, bevlogen mensen kennen en doe mooie ervaringen op. Als vrijwilliger van Terre des Homme draag je met jouw talent en kennis zelfstandig bij aan onze missie. 

Samen het verhaal vertellen

Uw tijd, hún toekomst!

Je voelt je betrokken bij de samenleving en je wilt je inzetten voor het goede doel, het stoppen van kinderuitbuiting. Wil je deel uitmaken van een enthousiast bestuur? Heb je ervaring met PR en ben je minimaal een aantal uren per week beschikbaar? Dan horen wij graag van je. 

Wat ga je doen?

Als PR bestuurslid ben je lid van het bestuur van de winkel. Het bestuur vertegenwoordigt de winkel en is verantwoordelijk voor het beleid en de algehele gang van zaken. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en één of meerdere bestuursleden. 

Samen met het enthousiaste team zorg je dat jullie samen de winkel zo succesvol mogelijk maken. Voorkomende werkzaamheden zijn:  

  • contacten onderhouden met de pers
  • lokale media regelmatig voorzien van een persbericht over de winkel, over een evenement dat georganiseerd wordt of over waar Terre des Hommes voor staat.  


Wie zoeken wij? 
Een enthousiaste collega met passie voor taal en het willen bijdragen aan een goede doel. Daarnaast zoeken wij: 

  • goede Nederlands taalgebruik in woord en geschrift
  • ervaring met het werken online (outlook, Word)
  • enige ervaring in de pr is een pré
  • de doelstelling van Terre des Hommes en de Terre des Hommes- winkelorganisatie onderschrijven en willen uitdragen

Zet jij je graag in voor onze winkel en heb je andere talenten dan we hierboven beschrijven, schroom dan niet om ons alsnog te benaderen. We denken graag met je mee. 

Wat bieden wij? 

Zinvol en uitdagend werk in een team met enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Ruimte voor eigen inbreng, verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een functie op vrijwillige inzet.

Over Terre des Hommes

De missie van Terre des Hommes is het stoppen van kinderuitbuiting, de meest ernstige schendingen van de rechten van het kind. Geen gemakkelijke strijd, want armoede drijft mensen soms tot wanhoop en het vervolgen van daders van kinderuitbuiting is vaak geen prioriteit voor lokale overheden. Maar Terre des Hommes geeft niet zomaar op en blijft zich samen met haar lokale partners inzetten voor een werled zonder kinderuitbuiting. De United Nations Convention on the Rigthts of the Child vorm de basis voor ons werk. In de hulp aan kinderen maken we geen onderscheid in ras, geloof, geslacht of politieke gezindheid. 

Bijna 1700 vrijwilligers zetten zich actief in voor meer dan 40 winkels in Nederland om kinderuitbuiting te stoppen. Tienduizenden donateurs en bedrijven staan achter hen. De winkels maken actief deel uit van Terre des Hommes. Onze winkels maken donaties mogelijk in verschillende vormen: 

  • voor het geven van spullen
  • het kopen van spullen
  • én in het geven van je tijd

De opbrengst van onze winkels gaan naar onze projecten. Met onze winkels zorgen we ervoor dat spullen die niet meer gebruikt worden weer goed terecht komen. 

Onze winkels

Ons winkelteam bestaat uit een grote groep betrokken vrijwilligers. De Terre des Hommes winkels hebben allemaal een divers assortiment van o.a. kleding, accessoires, huishoudelijke artikelen, boeken en speelgoed. 

Hoe kun je solliciteren?
Ben je enthousiast geworden over deze functie bij de winkel of heb je vragen over de procedure of deze vacature? Stuur dan een mail naar de secretaris van de winkel in Eindhoven, Suzanne Wagemaker via: simmy32nl@yahoo.com 

Op verzoek is ook een uitgebreide functieomschrijving beschikbaar en opvraagbaar via Suzanne Wagemaker. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je netwerk daarentegen wel!

Lees meer over onze winkels
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan