Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Arnhem: Winkelmedewerker (vrijwilligerswerk)

Terre des Hommes winkel Arnhem is op zoek naar een enthousiaste verkoopmedewerker.

Strijd mee!
Geef tijd!

Werken bij Terre des Hommes is strijden tegen uitbuiting van kinderen

Strijd mee tegen uitbuiting van kinderen. Kom werken bij Terre des Hommes. Wij strijden al sinds 1960 tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Zonder te discrimineren. Met respect voor lokale culturen.

Zet je tijd, talent, kennis en energie in voor een fantastisch doel. Leer nieuwe, bevlogen mensen kennen en doe mooie ervaringen op. Als vrijwilliger van Terre des Homme draag je met jouw talent en kennis zelfstandig bij aan onze missie. 

Samen het verhaal vertellen

Het is voor een stichting vrij uniek: door het hele land zijn meer dan 40 Terre des Hommes winkels te vinden. Ze worden volledig gerund door vrijwilligers, die van onschatbare waarde zijn.

Van bijna nooit gedragen schoenen tot spellen als Monopoly. In de Terre des Hommes winkels worden tweedehands spullen van goede kwaliteit verkocht, die door mensen worden gebracht. Alle opbrengst gaat, na aftrek van de kosten, direct naar onze projecten. Jaarlijks komt dat gemiddeld neer op ongeveer €1,4 miljoen: een flinke bijdrage. 

Voor onze winkel in Arnhem zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste verkoopmedewerker (op vrijwillige basis) voor minimaal 4 uur per week. 

Wat ga je doen?  

In de winkel heb je samen met de collega's de taak om:

 • klanten op een klantvriendelijke manier helpen
 • goederen aannemen van donateurs
 • te zorgen voor een uitnodigend uitziende winkel en etalage
 • uitzoeken, schoonmaken en in de plaatsen van aangeboden goederen
 • klanten te informeren over onze projecten die door de winkel worden mede gefinancierd.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste collega met passie goede doel die: 

 • houdt van het werken in een winkel, of juist van de werkzaamheden in een magazijn
 • gemakkelijk contact legt
 • graag met diverse mensen omgaat
 • zorgvuldig is
 • doelstelling van Terre des Hommes en de Terre des Hommes winkelorganisatie onderschrijven en uitdragen
 • liefst iemand die beschikbaar is op zaterdagen, maar ook op andere dagen kunnen wij jouw hulp gebruiken

Zet jij je graag in voor onze winkel en heb je andere talenten dan we hierboven beschrijven, schroom niet om ons alsnog te benaderen. We denken graag met je mee. 

Wat bieden wij?

Zinvol en uitdagend werk in een team met enthousiast en betrokken vrijwilligers. Veel ruimte voor eigen inbreng, verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een functie op basis van vrijwillige inzet.

Over Terre des Hommes

De missie van Terre des Hommes is het stoppen van kinderuitbuiting, de meest ernstige schendingen van de rechten van het kind. Geen gemakkelijke strijd, want armoede drijft mensen soms tot wanhoop en het vervolgen van daders is vaak geen prioriteit voor lokale overheden. Maar Terre des Hommes geeeft niet zomaar op en blijft zich met haar lokale partners inzetten voor een wereld zonder kinderuitbuiting. De United Nations Convention on the Rights of the child vormt de basis voor ons werk. In de hulp aan kinderen maken we geen onderscheid naar ras, geloof, geslacht of politieke gezindheid. 

Bijna 1700 vrijwilligers zetten zich in de meer dan 40 Terre des Hommes winkels in Nederland actief in om kinderuitbuiting te stoppen. Tienduizenen donateurs en bedrijven staan achter hen. De winkels maken actief deel uit van Terre des Hommes. Onze winkels maken donaties mogelijk in verschillende vormen: 

 • van het geven van spullen
 • het kopen van spullen
 • én in het geven van je tijd

De opbrengst van winkels gaat naar onze projecten. Met onze winkels zorgen we ervoor dat spullen die niet meer gebruikt worden, weer goed terecht komen. 

Onze winkel

Ons winkelteam bestaat uit een grote groep betrokken vrijwilligers. De Terre des Hommes winkels hebben allemaal een ander assortiment, zoals: kleding, accessoires, boeken en speelgoed. Er is een actieve samenwerking met het hoofdkantoor van Terre des Hommes Nederland in Den Haag. 

Hoe kun je solliciteren? 

Lijkt dit jou een mooie uitdaging? Neem dan contact op met Lyda Oenema, winkelcoördinator van de winkel Arnhem,  via de mail: winkel.arnhem@tdh.nl. Of kom gerust een keer langs in de winkel om een kijkje te nemen om de sfeer te proeven. Je kunt dan ook je naam en telefoonnummer achterlaten als het je wat lijkt. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je netwerk daarentegen wel!

Lees meer over onze winkels
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan