Loverboys gezocht.. en ontmaskerd 

whatsapp-loverboy.png

Loverboys zijn gewetenloze mensenhandelaren. Ze opereren vooral online, waar ze kwetsbare kinderen verleiden en seksueel uitbuiten. Jongeren worden benaderd via smartphones, chats en social media. Ze krijgen complimenten over hun uiterlijk en het aanbod om gemakkelijk veel geld te verdienen, bijvoorbeeld via modellenwerk. Binnen enkele dagen kunnen dit soort onschuldige gesprekken leiden tot intimidatie, chantage en seksuele uitbuiting. Zo vallen jaarlijks circa 1.300 minderjarigen in handen van deze meedogenloze mensenhandelaren. 

WATCH Nederland

Om loverboys op te sporen en te ontmaskeren, heeft Terre des Hommes een speciaal project opgezet: WATCH Nederland. Dit team is gespecialiseerd in het onthullen van de identiteit van loverboys én hun klanten. Inmiddels hebben we meer dan 150 zaken behandeld op basis van meldingen die door verontruste ouders, docenten en vrienden bij ons zijn gedaan. Informatie afkomstig uit ons onderzoek wordt vervolgens met de politie gedeeld, zodat zij tot actie kunnen overgaan.

Steun onze zoektocht! 

Met jouw hulp kunnen we onze zoektocht naar loverboys voortzetten. En dat is hard nodig! Wil jij er samen met ons voor zorgen dat loverboys geen kans meer krijgen om nog meer minderjarige slachtoffers te maken? Help dan mee in de zoektocht. Dat kan op de volgende twee manieren:

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je handige tips, bijvoorbeeld hoe je signalen kunt herkennen, hoe je een gesprek met pubers voert over dit onderwerp, en hoe je bij ons melding kunt maken van verdachte situaties. Ook weet je dan altijd als eerste wat wij doen tegen loverboys.
  • Steun het werk van Terre des Hommes met een donatie. Daarmee kunnen wij een laagdrempelig meldpunt bieden en de zoektocht naar loverboys voortzetten, zodat zij geen kans krijgen om nog meer slachtoffers te maken.

 

 Meer lezen over de werkzaamheden van WATCH Nederland? Of direct een melding maken bij het landelijk meldpunt? Kijk dan op watchnederland.nl

 

Share this: