Wat we doen

Wij strijden tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Strijd mee.

Gedwongen om te werken, verkocht, geslagen, misbruikt. De rechten van miljoenen kinderen worden op grote schaal geschonden. Terre des Hommes strijdt tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Zodat zij veilig kunnen bouwen aan een betere toekomst. Strijd mee. Stop uitbuiting van kinderen.

Uitgelichte programma’s

IMAGE: meer girl power voor jonge kindbruiden in India

Bijna de helft van de meisjes in India trouwt voor hun achttiende. Veel kindbruiden gaan niet meer naar school…

arrow

Bestrijding van meisjesbesnijdenis

In Noord Tanzania is het normaal om jonge meisjes tegen hun wil te besnijden en te laten trouwen. Het Kuria-vo…

arrow

Stop kinderarbeid in Mica mijnen

Mica is een grondstof die veel wordt gebruikt in make-up, auto’s en apparatuur. Het glimt mooi en geleidt stro…

arrow

Girls Advocacy Alliantie

De Girls Advocacy Alliantie zet zich in voor de bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het v…

arrow
Meer programma's
arrow

Zo werken we

Prevention: Strijd tegen armoede

circle plus

Kinderen uit arme gezinnen maken de meeste kans om uitgebuit te worden. Daarom steekt Terre des Hommes veel energie in de strijd tegen armoede. Prevention noemen we dat. We zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor. We helpen gezinnen meer of andere inkomsten te vinden, om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit.

Provision: Bescherming

circle plus

Kinderen die worden uitgebuit, hebben bescherming nodig. Terre des Hommes biedt ze opvang, medische zorg, therapie en onderwijs. Zo kunnen kinderen bouwen aan een betere toekomst. We werken altijd samen met de familie en gemeenschap. Zodat ons werk zoveel mogelijk effect heeft. 

Prosecution: Rechtshulp

circle plus

Kinderen zijn kwetsbaar en durven als ze worden uitgebuit vaak niet voor zichzelf op te komen. Terre des Hommes helpt ze bij het contact met de politie. Zodat de daders bestraft kunnen worden. We steunen ze met rechtshulp, en trainen de lokale politie in hoe ze met deze kinderen om moeten gaan.

Promotion: Openbare actie

circle plus

Iedereen moet de rechten van kinderen respecteren. Terre des Hommes voert daarom actie vóór betere wetgeving, politieke aandacht en kinderrechten bij het publiek en de politiek. We voeren campagne, doen onderzoek en komen met bewijzen. We houden bedrijven goed in de gaten. Net als lokale en internationale bestuurders. En we helpen ze om besluiten om te zetten in daden.

Partnership: Samenwerken

circle plus

Terre des Hommes werkt samen met partijen die ook strijden tegen uitbuiting van kinderen. Vaak zijn dat lokale organisaties die de omgeving van de kinderen goed kennen. We helpen ze om hun activiteiten te ontwikkelen en te verbeteren. Ook zorgen we dat kinderen op een veilige manier hun mening kunnen geven over hun situatie, wat zij nodig hebben en hoe wij ons werk doen. Zodat wat ze nú doen, ook in de toekomst blijft werken.

Blijf op de hoogte van ons werk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt updates van onze werkzaamheden, krijgt boeiende verhalen uit het veld en bent helemaal up-to-date van ons werk.

Schrijf je in
arrow
HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmeldenarrow
facebookinstagramlinkedintwitter