Noodhulp voor door cycloon Idai getroffen Mozambique

Samen met lokale partners verleent Terre des Hommes in Mozambique noodhulp aan gemeenschappen die werden getroffen door de orkaan Idai. Er worden locaties voor veilige kinderopvang opgericht, schoolmaterialen verstrekt en psychosociale zorg verleend. Op 15 maart trok cycloon Idai een spoor van vernieling.

Twee dagen raasde cycloon Idai door Mozambique en nadien buurlanden Zimbabwe en Malawi. Het was de zwaarste cycloon die ooit het Zuidelijk halfrond getroffen heeft. De havenstad Beira in Mozambique werd het zwaarst getroffen, meer dan 80% van de huizen en gebouwen in de stad raakte beschadigd of vernield. Grote delen van het land kwamen onder water te staan door hevige regenval. Cholera vormt nu een grote dreiging.

Noodhulp

Terre des Hommes richt zich op het creëren van ‘Child friendly spaces’, veilige plekken voor kinderdagopvang. Daar kunnen kinderen terecht voor informeel onderwijs, worden nieuwe schoolmaterialen en hygiëne spullen vertrekt en psychosociale hulp geboden. De ouders kunnen dan werken aan het herstel van hun huizen. Terre des Hommes werkt al jaren in Mozambique, vooral in onderwijsverbetering.

Doneren voor Mozambique

Donaties voor humanitaire hulp aan de ruim 2 miljoen slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique kunnen worden overgemaakt naar Terre des Hommes Nederland, rekening NL04 TRIO 0391 1901 99, onder vermelding van “Mozambique”. Deze donaties worden direct gebruikt voor het verlenen van noodhulp in Mozambique; dit humanitaire werk wordt uitgevoerd door zusterorganisaties binnen het internationale netwerk van Terre des Hommes.

Share this:

Gerelateerd nieuws