November: Kindermaand in de Filipijnen

In de maand november stonden het VN-kinderrechtenverdrag en voorlichting over online seksuele uitbuiting van kinderen (OSEC) centraal bij de activiteiten van Down to Zero in de Filipijnen. Het was namelijk voor de 27e keer Nationale Kindermaand! Via presentaties en activiteiten voor tieners en een photobooth voor de jongste jeugd, kregen de rechten van kinderen tijdens deze kindermaand ruime aandacht.

Voorlichting aan jongeren en gemeenschappen 

Bijna 3.000 jongeren, zowel jongens als meisjes,kregen op verschillende scholen in de Filipijnen voorlichting over wat kinderrechten voor hen betekenen. Ook werd gesproken over de gevaren van internet en het risico op online seksuele uitbuiting. 

Naast de kinderen werden ook ouders en gemeenschappen voorgelicht. Door deze grote groep te betrekken, krijgt het onderwerp breder draagvlak.

Poster- & sloganwedstrijd

Na de voorlichting werd de jeugd uitgedaagd het verhaal in woord en beeld te vertalen. Hier ontstonden de mooiste posters met inspirerende slogans, zoals: ‘Bescherm tieners ook in de toekomst.’

Photobooth

Voor de kleinsten was er een photobooth met als boodschap  ‘Je hebt recht op bescherming’.

Down to Zero

Twee miljoen kinderen worden wereldwijd het slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd 'Down to Zero' werken Terre des Hommes (lead), Plan Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation samen om in 2020 commerciële uitbuiting in tien landen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen. Het 5-jarige programma (2016-2020) stelt kinderen en adolescenten in staat om zelf voor hun rechten te vechten, helpt gemeenschappen hun kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting en verbetert en implementeert relevante wet- en regelgeving in de tien landen.

> Lees hier meer over Down to Zero

 

 

Share this:

Gerelateerd nieuws