Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Campagne Don’t Look Away: Meld kindermisbruik ook op reis!

13 juli 2022

De zomervakantie is weer begonnen en de toerismesector draait op volle toeren. Mensen staan er niet altijd bij stil, maar ook op toeristische bestemmingen vindt seksuele uitbuiting van kinderen plaats. Of je nu in Nederland, binnen Europa of naar een verre bestemming reist, overal kun je worden geconfronteerd met signalen van seksuele uitbuiting.

Signalen van kindermisbruik op vakantie: meld het op www.dontlookaway.nl

kindermisbruik of niet? Test je kennis via de quiz

Terre des Hommes voert met o.a. Defence for Children daarom ook deze zomervakantie campagne om reizigers op te roepen alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.dontlookaway.nl. Weet jij wat je moet doen als je een verdachte situatie ziet? Doe de quiz en test je kennis.

Nederlander opgepakt in Mexico

Dankzij een anonieme tip werd onlangs de van kindermisbruik verdachte Nederlander Nelson M. in Mexico gearresteerd. Meldingen zoals deze zijn cruciaal bij het opsporen van plegers van kindermisbruik. In het buitenland weten reizigers vaak niet waar zij vermoedens van kindermisbruik kunnen melden. Signalen van kindermisbruik in het buitenland kun je op www.dontlookaway.nl melden. De meldingen worden gedeeld met de Nederlandse politie die de melding, indien deze voldoende informatie bevat, doorzet naar de politie in het land waar het vermoedelijke kindermisbruik plaatsvond.

De campagne

Reisorganisaties, zoals onder andere de ANVR, de ANWB, Corendon en TUI, trainen reisleiders en voeren samen met ons campagne via social media. Via hun reisorganisaties ontvangen reizigers de Don’t Look Away berichten. Ook hangen er op luchthavens posters waarop de meldingswebsite dontlookaway.nl wordt gepromoot. Via de Facebookpagina (Dontlookawaynl) en Twitter (@DontLookAwayNL) worden nuttige informatie en tips gedeeld. De campagne loopt dit jaar tot 4 september.

Samenwerkingspartners

De campagne Don't Look Away wordt gevoerd in een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Koninklijke Marechaussee, de politie, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, de ANVR, TUI Benelux, de ANWB, Corendon, Defence for Children - ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl.

Meer informatie:

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan