Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Dag van het Slachtoffer: aandacht voor overlevenden van (online) seksueel misbruik

22 februari 2023

Terre des Hommes vraagt vandaag, op de ‘Dag van het Slachtoffer’, samen met Defence for Children, Child Helpline International, Stichting Misbruikt, Plan Nederland en Save the Children aandacht voor slachtoffers, of liever gezegd overlevenden, van (online) seksueel misbruik. Kinderen die nog jaren geconfronteerd moeten worden met de gevolgen hiervan. We roepen de EU op om een nieuwe wet aan te nemen, die helpt om kinderen online beter te kunnen beschermen. Dit najaar zal er over worden gestemd.

Dag van het Slachtoffer: aandacht voor overlevenden van (online) seksueel misbruik

Nieuw wetsvoorstel EU

De voorgestelde wet is een goede zaak, omdat hiermee ook wordt geluisterd naar de wens van Nederlandse burgers waarvan maar liefst 72 procent aangeeft dat de EU in actie moet komen met wetgeving om kinderen op internet te beschermen. Een groot deel van de Europese burgers, 76 procent, is zelfs bereid een deel van hun persoonlijke online privacy op te geven, zodat met opsporingstechnieken beelden van seksueel misbruik kunnen worden geïdentificeerd.

De detectietools waar dit wetsvoorstel onder meer over gaat worden al jaren gebruikt door Meta en Microsoft. En zijn effectief gebleken: in 2021 werden wereldwijd 85 miljoen afbeeldingen en video's gerapporteerd – waarbij Europa meer dan 62% van dit materiaal host. Met het wetsvoorstel dat er nu ligt worden alle online dienstverleners en techbedrijven verplicht risico's in kaart te brengen en seksueel kindermisbruik te voorkomen. Zo kunnen we ons samen inzetten voor een veiliger internet voor alle kinderen.

Bezoek Kindveiligheid Europa
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan