Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Eldana (9) is een doorzetter en gelooft in de toekomst

25 mei 2023

“Ik ben Eldana en ik ben 9 jaar oud. Ik woon samen met mijn moeder en mijn twee jongere zusjes in een eenkamerwoning in Ethiopië. Toen de oorlog uitbrak, raakte ik heel erg gewond."

"Ik rende met mijn familie door ons dorp op zoek naar een veilige plek."

“Ik ben Eldana en ik ben 9 jaar oud. Ik woon samen met mijn moeder en mijn twee jongere zusjes in een eenkamerwoning in Ethiopië. Toen de oorlog uitbrak, raakte ik heel erg gewond.

Ik rende met mijn familie door ons dorp op zoek naar een veilige plek. We kwamen toen in een gevecht terecht en ik werd geraakt.  Er was geen dokter die mij snel kon helpen. Daarom ben ik nu een oog kwijt, het deed veel pijn en ik was heel bang. 

Toen we weer thuis kwamen, waren al onze spullen gestolen en de gezondheidscentra waren leeggeroofd en kapotgemaakt. 

Mijn moeder vroeg hulp aan familie en buren voor mijn behandeling, maar toen verdween mijn vader opeens met het ingezamelde geld! We waren wanhopig. Maar zo was het niet altijd."

“Hoe mijn leven eerst was”

Voordat de oorlog uitbrak had ik een gelukkig leven met mijn ouders en twee zusjes. We hadden weinig geld maar mijn moeder probeerde altijd zo goed mogelijk voor ons te zorgen.

Ik speelde graag buiten met vrienden en ik was een van de beste leerlingen van de klas. Ik vond het ook leuk om mee te doen aan buitenschoolse activiteiten. 

Ondersteuning en herstel

“Gelukkig kwamen er mensen naar ons dorp om te helpen. Ik kreeg medische zorg voor mijn oog en er kwam iemand thuis langs waarmee ik kon praten over wat er was gebeurd. Ik was heel bang geworden en verdrietig door de oorlog en mijn verwonding.  Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug en durf nu weer naar school te gaan."

Toekomst plannen
“Ik wil echt mijn diploma halen, want later wil ik dokter worden. Dat is mijn grote droom. Dan kan ik kinderen helpen die ook zwaargewond raken.”

Lees meer over hoe wij helpen

Maak jij hulp bereikbaar?

Kinderen zoals Eldana hebben recht op hulp, direct en zonder belemmeringen. Jouw steun zorgt ervoor dat wij hulp kunnen bieden waar het nodig is. Doneer nu.

Doneer nu!
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan