Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

“Iedereen kan op zijn manier meehelpen aan verandering"

21 mei 2020

De mensen achter de missie: ontmoet Fanny Fremont, uitvoerend directeur van Responsible Mica Initiative (RMI). ‘Bij het Responsible Mica Initiative breng ik mensen en organisaties bij elkaar. Willen we de omstandigheden van de mensen en kinderen die in de micamijnen in India werken echt veranderen, dan kunnen we dat niet alleen.'

Fanny Fremont

Verantwoorde en duurzame mica-keten

Bedrijven, NGO’s overheden, iedereen kan op zijn manier meewerken aan verandering. Terre des Hommes is een van de oprichters van RMI en denkt als actief lid veel mee over onze koers. 

Voor 2022 willen we een verantwoorde en duurzame mica-keten in India opzetten, die vrij is van kinderarbeid. India is de grootste bron voor mica. Mica zit in telefoons, computers, auto’s, treinen en zelfs in plastic en make-up. Het wordt uit mijnen in India gewonnen, waar kinderen onder erbarmelijke omstandigheden werken. Om toch een inkomen te krijgen, sturen families hun kinderen vaak naar de mijnen om daar te werken. Er is nauwelijks toegang tot onderwijs, gezondheidszorg of andere overheidsdiensten. 

Wat doet RMI?

Bij RMI werken we met elkaar aan betere werkomstandigheden, zoals een minimumloon. Ook werken we aan betere levensomstandigheden en bieden we bijvoorbeeld toegang tot goed onderwijs aan. We werken samen met lokale overheden aan een juridisch kader, zodat mensen ook echt aanspraak kunnen maken op dat waar ze recht op hebben. 

"Toen ik vorig jaar India bezocht, lieten een aantal arme gezinnen zien wat ze met het geld hadden gedaan dat ze van ons hadden ontvangen. Ze hielden het niet voor zichzelf, maar legden samen als gemeenschap een waterpomp aan. Zo had iedereen er profijt van en hadden ze al twee keer een succesvolle oogst."

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan