Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Hulp nodig voor kinderen en families in Beiroet

6 augustus 2020

De enorme explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet heeft een groot deel van de stad weggevaagd. Er zijn al ruim 130 doden, 5.000 gewonden en nog vele vermisten. We maken ons ernstig zorgen over de getroffen kinderen en hun families. Met ons lokale Terre des Hommes-team willen we zo snel mogelijk hulp bieden aan de meest kwetsbare gezinnen.

Moeder en kind in Libanon.
Moeder en kind in Libanon.

Talloze gezinnen getroffen

Talloze kinderen en hun families zijn dinsdag 4 augustus direct geraakt door de extreme ontploffing in het havengebied van de stad. Hele woonwijken in de wijde omgeving zijn verwoest. Onder de doden, duizenden gewonden en vermisten zijn ook kinderen en hun ouders. Gezinnen die de explosie hebben overleefd, zijn vaak hun veilige thuis en school kwijtgeraakt. Hulp is hard nodig om deze ramp te boven te komen. 

Apocalyptische ramp

“Gebouwen zijn ingestort, huizen, ziekenhuizen, winkels en restaurants zijn verwoest, of ramen en gevels zijn weggeslagen door de ontploffingen.
Ons eigen kantoor, op 10 kilometer afstand van de explosie, is licht beschadigd. Net als de woningen van een aantal medewerkers. Gelukkig is niemand gewond geraakt”, vertelt Luca Ricciardi van het lokale Terre des Hommes-team. 

Solidair met slachtoffers

“We moeten nu echt met z’n allen solidair zijn en zo snel mogelijk hulp bieden. Heel veel gezinnen hebben geen huis meer. Het is mooi om te zien dat vreemden die nog wel een huis hebben, hulp bieden, maar dat is niet voldoende voor de langere termijn.”, zegt Luca Ricciardi, “Samen met andere hulporganisaties bundelen we onze krachten om effectief hulp te bieden. En we roepen iedereen op om solidair te zijn met de inwoners van Beiroet en ons werk te steunen.” 

Geef voor hulp via Giro 555

De omvang van de ramp is enorm: kinderen zijn hun ouders kwijt, en voedsel- en medicijnvoorraden zijn vernietigd. Door de coronapandemie is de zorg in de stad al compleet uitgeput. De noodsituatie is schrijnend. Er is onmiddellijk hulp nodig. 

Daarvoor slaan we nu als samenwerken hulporganisaties achter Giro555 de handen ineen en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor Beiroet. Er is directe noodhulp nodig, zoals medische zorg, reddingswerk, drinkwater en onderdak. Maar ook psychosociale hulp voor de getraumatiseerde slachtoffers van de ramp. De hulporganisaties zijn zelf aanwezig in het gebied om de slachtoffers te helpen.  

Samen in actie voor Beiroet. Geef nu.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan