Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Leonard Zijlstra: ‘Ik wil bijdragen aan een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft’

14 juni 2021

Leonard Zijlstra is sinds mei 2021 de nieuwe directeur van Terre des Hommes. Sinds 2019 is hij in dienst als manager Lobby, Expertise & Programma’s. Wat drijft hem? ‘Mijn ervaringen in vluchtelingenkampen en bij kleinschalige boeren op het platteland staan me nog steeds voor ogen. De uitzichtloosheid die daar voor jonge kinderen al vanaf het begin mee gemoeid was... dat neem ik mee in mijn werk als directeur.’

Leonard Zijlstra nieuwe directeur van Terre des Hommes

‘Het was mij al van jongs af aan duidelijk dat ik me wilde inzetten voor een hoger doel. Dat besef werd concreter toen ik internationaal recht en economische betrekkingen ging studeren: ik wilde erg graag een bijdrage leveren aan een betere en rechtvaardigere wereld. Dat is nog steeds mijn ambitie en ideaal.

Zelf ben ik ruim vijftien jaar werkzaam geweest in het veld, onder meer in vluchtelingenkampen en bij kleinschalige boeren op het platteland in ontwikkelingslanden. Ervaringen die me nog steeds voor ogen staan. De uitzichtloosheid die daar voor jonge kinderen al vanaf het begin mee gemoeid was. 
De ervaringen uit het veld en de afgelopen jaren bij Terre des Hommes neem ik mee in mijn werk als directeur.

Ik blijf reflecteren: hoe relevant zijn wij vanuit het hoofdkantoor in Den Haag? Hoe ondersteunend en dienend zijn onze plannen aan het werk dat uiteindelijk in het veld gebeurt? Hoe blijven we zorgen voor verbetering van onze impact voor kwetsbare kinderen in de landen waar we werken?

Het lot van kinderen die niet in een veilige en kansrijke omgeving opgroeien, treft mij nog elke dag. Daarom ben ik zo dankbaar dat wij dit werk kunnen doen, mede dankzij onze donateurs. Zij zorgen ervoor dat wij elke dag kinderen in kwetsbare situaties kunnen helpen. Er ontstaan constant nieuwe vormen van uitbuiting, waarvoor wij programma’s blijven ontwikkelen. Zolang dat nodig is.’

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan