Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Nederland legt live examen kinderrechten af bij VN-Kinderrechtencomité

2 februari 2022

Op 2 februari 2022 legt de Nederlandse staat verantwoording af aan het VN-Kinderrechtencomité over de kinderrechtensituatie in Nederland. Dit ‘examen’ is live te volgen via UN Web Tv. Het Kinderrechtencollectief waar ook Terre des Hommes deel van uitmaakt, blikt graag samen met jou op deze sessie terug tijdens een online nabespreking op vrijdag 4 februari. Samen met experts, politici en jongeren gaan we hierover in gesprek.

Het Kinderrechtencollectief volgt nauwgezet de verantwoording die Nederland aflegt over haar kinderrechtenbeleid aan het VN Kinderrechtencomite.

Meld je aan voor de online nabespreking

Voorafgaand aan de sessie met Nederland heeft het Kinderrechtencollectief een reactie op het Nederlandse staatsrapport ingediend bij het VN-Kinderrechtencomité en die ook mondeling toegelicht. Met de ngo-rapportage kinderrechten vertolken we het geluid van het maatschappelijk middenveld over de stand van zaken rond kinderrechten in Nederland.

De sessies van Nederland bij het VN Kinderrechtencomite is 2 februari live te zien via UN Web TV

Meld je aan voor de online nabespreking op 4 februari

Vrijdag 4 februari: Het kinderrechtencollectief organiseert een online nabespreking, van 10:30 – 11:30 uur. Tijdens deze nabespreking gaan we in op opvallende uitspraken, thema’s die goed naar voren kwamen of we juist misten.

Via een livestream kan jij ook aanwezig zijn en vragen stellen aan de deelnemers. Stuur een mail aan info@kinderrechten.nl onder vermelding van ‘aanmelding 4 februari’ en je ontvang de link een dag voor de online bijeenkomst.

Maandelijks op de hoogte worden gebracht van dit soort nieuws?

En van leuke tips voor activiteiten en de mens achter de Terre des Hommes missie ontmoeten? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand gratis deze digitale nieuwsbrief. Meld je nu aan!

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan