Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Second Hand september: één maand niets nieuws kopen

1 september 2023

Bewuster consumeren door niets nieuw te kopen. Dat is de challenge waar second hand september om draait. Duizenden mensen nemen die uitdaging jaarlijks aan. En Terre des Hommes doet mee. Voor de toekomst van kinderen wereldwijd.

Second Hand September: een maand niets nieuws kopen. Wedden dat het kan?

Broodnodig

Second hand september is een initiatief van Oxfam om bewuster te consumeren. Jaarlijks gooien we wereldwijd 48 miljoen ton kleding weg. Bijna driekwart daarvan, 35 miljoen ton, belandt ook echt bij het afval. Een berg vol afdankertjes die ooit gloednieuw waren. Het produceren van deze berg kleding kost veel water en energie. Voor het maken van een gewoon shirt is bijvoorbeeld zo’n 2.700 liter water nodig. Dat kan en moet anders.

Voor de toekomst van kinderen is het belangrijk dat we duurzamer met de aarde omgaan. Klimaatverandering is een groeiende bedreiging voor de rechten van het kind en leidt tot toenemende kinderuitbuiting. Terre des Hommes heeft duurzaamheid daarom hoog in het vaandel staan.

Tweedehands parels

In onze Terre des Hommes winkels vind je een breed assortiment aan tweedehands spullen van hoge kwaliteit tegen zachte prijsjes. Van kleding tot keukenspullen, van speelgoed tot servies, van boeken tot mooie vintage, in elke winkel vind je parels voor een prikkie. En heb je zelf niets nodig maar wil je juist spullen kwijt? Geef ze een tweede leven en breng ze bij ons. Met de opbrengst van onze winkels strijden we wereldwijd tegen kinderuitbuiting en helpen we kinderen aan een betere toekomst.

Second hand september daagt je uit om álles wat je nodig hebt, tweedehands te kopen, te lenen of te delen. En waar kan dat beter dan in de Terre des Hommes winkel? Unieke vondsten die vriendelijk zijn voor je portemonnee, beter voor het milieu en ook nog eens bijdragen aan onze strijd tegen kinderuitbuiting. Doe je mee?

Vind de meest nabije winkel
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan