Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Terre des Hommes ondersteunt Giro555 actie voor Turkije en Syrië maar ziet af van officiële deelname

8 februari 2023

Bij de aardbeving in Turkije en Syrië van maandag 6 februari zijn miljoenen mensen getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. De samenwerkende hulporganisaties (SHO) slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen. Terre des Hommes ondersteunt de Giro555 actie, maar heeft besloten geen aanspraak te maken op haar aandeel van de opbrengst maar dit aan de andere leden ter beschikking te stellen.

Terre des Hommes ondersteunt Giro555 actie voor Turkije en Syrië maar ziet af van officiële deelname
Terre des Hommes ondersteunt Giro555 actie voor Turkije en Syrië maar ziet af van officiële deelname

Dringend noodhulp nodig

De aardbevingen in Turkije en Syrië veroorzaakten enorm veel schade. Het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 11.000 mensen en het aantal gewonden is enorm. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou.

Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers en het aantal doden nog toeneemt in de komende dagen. Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als langere termijn. De samenwerkende hulporganisaties (SHO) slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor de slachtoffers van deze humanitaire ramp. Het gironummer is per direct geopend voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.

Andere leden beter gepositioneerd

Terre des Hommes is vast lid van de SHO en steunt deze actie dan ook van harte. Bij iedere actie bepalen de leden of ze in staat zijn in de betreffende regio en context van de ramp een waardevolle en passende bijdrage te leveren in hulpverlening.

Terre des Hommes heeft besloten in deze actie niet mee te doen en geen aanspraak te maken op haar aandeel van de opbrengst maar dit aan de andere leden ter beschikking te stellen. De reden hiervoor is de volgende. Terre des Hommes is niet aanwezig in Turkije en kan daar dus niet snel reageren op de acute situatie. In Syrië zijn we wel actief maar hebben wij op dit moment niet de juiste capaciteit om het type hulp waarom gevraagd wordt te leveren. Andere leden van SHO zijn in deze ramp beter gepositioneerd om snel en waardevol hulp te bieden. Wij zijn betrokken en daar waar wij van waarde kunnen zijn, zullen we in actie komen.

Omdat het van groot belang is dat er snel zo veel mogelijk geld wordt ingezameld en de hulp op gang komt, ondersteunen wij deze actie wel op onze website en social media kanalen. We moedigen iedereen aan te doneren aan Giro555.

Geef via Giro555
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan