Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Terre des Hommes verwelkomt nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

8 juni 2022

We zijn verheugd mevrouw Marianne Verhaar-Strijbos te verwelkomen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Terre des Hommes Nederland. "We moeten al het mogelijke doen om kinderen te laten gedijen, want zij zijn onze hoop voor de toekomst."

Welkom

We zijn verheugd mevrouw Marianne Verhaar-Strijbos te verwelkomen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Terre des Hommes Nederland.

Marianne heeft een langlopende carrière in het bankwezen, meer specifiek in Vermogensbeheer en Filantropie advies o.a. bij ABN AMRO MeesPierson. Momenteel bekleedt ze de functie van Managing Director Wealth Management bij Banque J. Safra Sarasin, een toonaangevende Zwitserse private bank. In haar carrière heeft Marianne altijd nauw samengewerkt met organisaties in (internationale) ontwikkeling, zorg en cultuur. Marianne toont grote betrokkenheid bij liefdadigheidsorganisaties door haar vrijwillige inzet. Ze bekleedt verschillende toezichthoudende posities, waaronder bij The Hunger Project.

"We moeten al het mogelijke doen om kinderen te laten gedijen, want zij zijn onze hoop voor de toekomst."

Marianne: “Kinderen beschermen tegen uitbuiting is een van de meest dringende taken van onze tijd. We moeten al het mogelijke doen om kinderen te laten gedijen, want zij zijn onze hoop voor de toekomst. Ik ben vereerd deel uit te maken van Terre des Hommes en zal mijn uiterste best doen om de organisatie te ondersteunen bij het stoppen van kinderuitbuiting en het realiseren van haar doelstellingen in het streven naar een wereld waarin kinderen veilig kunnen opgroeien in hun gezin, vrij van geweld, misbruik, verwaarlozing en uitbuiting!”

Tjipke Bergsma, waarnemend directeur van Terre des Hommes; “We zijn erg verheugd om Marianne te verwelkomen in onze Raad van Toezicht. Ze brengt een schat aan ervaring, kennis en motivatie mee naar de organisatie en de Raad van Toezicht. Ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken.”

De introductie van Marianne betekent ook het afscheid van Maarten Koopman die de afgelopen 6 jaar voorzitter is geweest van onze Raad van Toezicht. Wij danken Maarten voor zijn inzet voor Terre des Hommes en de strijd tegen kinderuitbuiting.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan