Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Terre des Hommes zeer bezorgd over de situatie in Oekraïne

25 februari 2022

Net als vele anderen in de wereld is Terre des Hommes geschokt over de oorlog die is losgebarsten in Oekraïne, als gevolg van de inval door Russische troepen. De inval is een flagrante schending van het internationale recht. Van 2016 tot 2018 verstrekten wij samen met onze zusterorganisatie Terre des Hommes Zwitserland noodhulp aan getroffen kinderen en families in Oost-Oekraïne, toen al het toneel van geweld tussen separatisten en het Oekraïense leger. Terre des Hommes roept de Europese staten en alle betrokkenen op alles te doen om het geweld te beëindigen, burgerslachtoffers te voorkomen en noodhulp en opvang aan de getroffenen te verstrekken.

Children

Met onze partners onderzoeken we de mogelijkheden om hulp te bieden aan de getroffenen

De escalatie van geweld, die al weken leek aangekondigd maar toch nog onverwacht kwam, heeft enorme gevolgen voor de burgerbevolking en in het bijzonder voor kinderen. Zeker nu is de stress en het verdriet voor hen ongelooflijk groot. In tijden van oorlog, worden ook de risico's voor kwetsbare kinderen groter, zoals het risico op extreme armoede en uitbuiting.

Met onze zusterorganisaties verenigd in de Terre des Hommes internationale beweging, bekijken we de mogelijkheid om opvang en hulp voor de slachtoffers te bieden. 

Zie hier over de verstrekte noodhulp (van 2016 - 2018) via de Dutch Relief Alliantie. Terre des Hommes organiseerde veilige plekken en kindvriendelijke plekken voor kinderen op scholen (protection) en verstrekte aan 600 families maandelijks geld (cash distributions). 

Zie ook Oekraïne Joint Response: Hulp Oost-Oekraïne gaat door (nieuwsbericht 2016)

Gerelateerd nieuws

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube