Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Waar we werken

Filipijnen

De Filipijnen hoort met 102 miljoen inwoners tot één van de grootste landen ter wereld. Ruim de helft is jonger dan 24 jaar. Door armoede moeten veel kinderen werken. Zij zijn extra kwetsbaar voor (seksuele) uitbuiting en kinderhandel. We bieden kinderen een veilige plek, onderwijs, medische hulp en juridische steun. We helpen bij het oppakken en vervolgen van daders. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen.

Actueel

11 april 2020

Sterke toename webcamseks vanuit de Filipijnen door coronacrisis

Terre des Hommes ziet een sterke groei in livestreaming van seksshows en webcamseks vanuit de Filipijnen. De e…

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderarbeid in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderhandel in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kindermisbruik in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen seksuele uitbuiting in Azië - juli 2020

4 mei 2018

Dankzij Terre des Hommes is een Nederlander opgepakt op de Filipijnen

De politie kwam de verdachte op het spoor na tips van een medewerker van Terre des Hommes, die op de…

Ons werk in de Filipijnen

Kinderen moeten op jonge leeftijd werken om het gezin te helpen. Of worden seksueel uitgebuit en verkocht als spullen. Seksuele uitbuiting is een groot probleem. In het toerisme maar ook online.  Wij strijden in de Fillipijnen  tegen uitbuiting van kinderen.

We bieden kinderen een veilige plek, onderwijs, medische hulp en juridische steun. We helpen bij het oppakken en vervolgen van daders. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen.

Doneer nu!

Kinderarbeid in de Filipijnen

Ruim 3,2 miljoen kinderen op de Filipijnen werken. Amper tien procent van deze kinderen gaat ook naar school. Terwijl juist onderwijs de weg uit armoede is.

Het merendeel van de kinderen werkt in de informele sector. Zij worden uitgebuit als straatverkoper, hulpje in de huishouding of in de landbouw. Kinderen maken lange werkdagen en worden blootgesteld aan fysiek, emotioneel en seksueel misbruik. Bijvoorbeeld in gevaarlijke mijnen, zelfs onder water. 

Wij strijden tegen kinderarbeid in de Fillipijnen. We werken samen met partijen die ook strijden tegen uitbuiting van kinderen. Vaak zijn dat lokale organisaties die de omgeving van de kinderen goed kennen.

Ook werken we met bedrijven en de lokale overheid aan meer veiligheid en scholing van kinderen die er werken. We voeren actie om de nadelen van kinderarbeid duidelijk te maken. Zodat minder kinderen worden uitgebuit.   

Seksuele uitbuiting

Seksuele uitbuiting van kinderen is een snelgroeiend probleem. Kindersekstoeristen uit alle delen van de wereld bezoeken de Filippijnen. Met name online kindermisbruik neemt toe. Ook in de Fillipijnen is internet. En zoeken mensen online naar seks met kinderen.

We strijden tegen (online) seksuele uitbuiting door sekstoeristen bijvoorbeeld met het virtuele Filippijnse meisje Sweetie af te schrikken. We sporen actief daders op en werken nauw samen met de politie om hen op te pakken en te veroordelen.

Slachtoffers van seksuele uitbuiting bieden wij medische zorg en juridische steun. We helpen ze met onderwijs, zodat ze een vak leren. En bieden ze de kans om ander werk te vinden. 

We lichten gemeenschappen voor en helpen instellingen meer op de kinderen te letten. De overheid sporen we aan om wetten beter na te leven. Stop de uitbuiting van kinderen in de Fillipijnen. Strijd mee.

Kinderhandel en onveilige migratie

Kinderen uit arme gezinnen maken de meeste kans om uitgebuit te worden. Zij lopen groot risico om verhandeld te worden. Het aantal geschatte verhandelde kinderen loopt uiteen van 20.000 tot 100.000. 

Wereldwijd winnen handelaren met mooie praatjes het vertrouwen van kinderen en gezinnen. Ze beloven dat ze ergens anders een beter leven hebben. Ondertussen worden ze uitgebuit.

Veel van deze kinderen komen uit arme gebieden zoals Luzon, Visayas en Mindanao en de sloppenwijken van grote steden. Ze worden gedwongen te werken. In de huishouding,  bordelen, bars, fabrieken, op plantages of in de huishouding. Deze kinderen zijn ook nog extreem kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. 

Wij bieden een veilige plek aan deze kinderen. En voeren veel actie om hun situatie onder de aandacht  te brengen van politie, advocaten en rechters. Zodat zij kinderen beter kunnen beschermen.

Daarnaast hebben we uitgebreid contact met de nationale overheid en andere instanties. Om hun beleid aan te passen, en met wetten te komen tegen handel in mensen. Tegen kinderhandel.  

Contact

PSS Center, Commonwealth Ave, Diliman, Quezon City, 1101 Metro Manila, Philippines
Manila
Philippines
routebeschrijving
+63 975 500 4221

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag
12.00-16.00
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube