Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Waar we werken

India

In India wonen 430 miljoen kinderen. Het land ontwikkelt zich razendsnel, toch leeft 40 procent van de kinderen een keihard bestaan. Zij groeien op in armoede en krijgen niet de kans kind te zijn. Ze hebben een keiharde kindertijd. Wij halen kinderen uit mijnen, de seksindustrie en andere gevaarlijke werksituaties. We bieden bescherming, zorg, onderwijs en juridische steun. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen. Strijd mee. Stop de uitbuiting van kinderen in India.

Actueel

2 juni 2020

Humanitaire hulp in India

Ons lokale personeel en onze partners selecteerden de meest kwetsbare families in de regio’s Koderma en Giridi…

14 november 2017

India: Geen trouwkaarten meer voor kindhuwelijken

10 drukkerijen in de Karnataka-regio in India hebben besloten geen trouwkaarten meer te drukken voor families…

22 april 2020

Jyoti’s grootste wens voor India: alle meisjes gelijk en onafhankelijk

Van haar ouders mocht Jyoti (19) uit India altijd al naar school. “Ze steunen me in alles wat ik doe. En dat i…

30 juli 2020

Jaaroverzicht 2019

Samen maken we het verschil, een passende titel voor ons jaaroverzicht 2019. Trots zijn wij op de behaalde res…

1 november 2019

Kinderarbeid in de Mica sector van Madagaskar

Impact van de micaproductieketen op de rechten van kinderen van de Malagassische mijnen tot aan de internation…

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderarbeid in Azië - juli 2020

Ons werk in India

In India wonen 430 miljoen kinderen. Het land ontwikkelt zich razendsnel, toch leeft 40 procent van de kinderen een keihard bestaan. Zij groeien op in armoede en krijgen niet de kans kind te zijn.

Door armoede, gebrek aan goed onderwijs en culturele normen moeten veel kinderen al jong werken. Kinderen werken als hulpje in de huishouding. In de mijnbouw, landbouw of visserij. Of jongens en meisjes worden uitgebuit in de prostitutie en het kindersekstoerisme. Ook kinderhandel komt voor.

Veel meisjes moeten al vroeg trouwen. Zodat de familie niet meer voor ze hoeft te zorgen en geld overhoudt. Zij worden vaak misbruikt. Wij strijden in india tegen uitbuiting van kinderen.

Ook halen we kinderen uit mijnen, de seksindustrie en andere gevaarlijke werksituaties. We bieden bescherming, zorg, onderwijs en juridische steun. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen. Strijd mee. Stop de uitbuiting van kinderen in India.

Uit de mijnen, in de schoolbanken

Goed onderwijs is onmisbaar om aan armoede te ontsnappen. We zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor.

In India werken ruim 10 miljoen kinderen.. In de textiel- en kledingindustrie, visserij, mijnbouw, of als hulpje in de huishouding. Veel kinderen doen gevaarlijk werk. Zoals in de micamijnen in Jharkhand en Bihar. Kinderen onder de 14 jaar mogen van de Indiase Wet niet in mijnen werken. Toch werken daar zo’n 20.000 kinderen met gevaar voor eigen leven.

Dat moet stoppen. Wij bieden kinderen de kans om een vak te leren. En we zorgen dat zoveel mogelijk kinderen die nu nog niet werken, gewoon op school blijven. Omdat ze daar recht op hebben.

We werken met bedrijven aan meer veiligheid en scholing van kinderen die er werken. We voeren actie om de nadelen van kinderarbeid duidelijk te maken. Zodat minder kinderen worden uitgebuit.

Doneer

Seksuele uitbuiting

Het toerisme in India is de afgelopen jaren sterk gestegen. Daarmee neemt ook kindersekstoerisme en uitbuiting van kinderen toe. Zeker arme kinderen zijn extra kwetsbaar voor kinderhandel en seksuele uitbuiting. Zij worden gedwongen tot prostitutie, worden gebruikt in de online seksindustrie, of uitgebuit in naam van religie.

Om de dagelijkse werkelijkheid te ontvluchten, gebruiken veel kinderen drugs. Dit zorgt - samen met onbeschermde seks - voor andere ernstige problemen, zoals verslaving, tienerzwangerschappen, hiv/aids en psychische problemen.

Wij strijden voor deze kinderen. We creëren bewustzijn in de gemeenschap over seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen. We sporen daders op en werken nauw samen met politie en justitie om de daders te arresteren en te veroordelen. Slachtoffers vangen we op een veilige plek op om te herstellen. Stop de uitbuiting van kinderen in India. Strijd mee.

Onzichtbare kinderhandel

Kinderen die op straat leven, alleen zijn, of uit extreem arme gezinnen komen, lopen groot risico verhandeld te worden. Dit maakt hen kwetsbaar voor geweld, misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Zij worden uitgebuit  voor prostitutie, als huisslaafje, kindhuwelijken en als goedkope of zelfs onbetaalde arbeidskracht. De onzichtbaarheid van kinderhandel maakt het een zeer moeilijk op te sporen en te onderzoeken misdaad. 

Wij redden kinderen uit uitbuitingssituaties en vangen ze op. Wij voorkomen kinderhandel, uithuwelijking en uitbuiting via voorlichting aan gemeenschappen en families. 

Ook bieden we  kinderen beroepsonderwijs zodat zij een beter inkomen kunnen verdienen. Tegelijkertijd voeren we actie en werken we samen met de overheid om kinderhandel te voorkomen en kinderrechten te bevorderen.

Strijden voor meisjesrechten

In India is het nog slecht gesteld met de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dit heeft ernstige gevolgen voor meisjes en vrouwen: gedwongen kindhuwelijken, seksueel misbruik en verkrachting komen vaak. 

Het taboe op seksueel geweld is zo sterk dat maar weinig meisjes en vrouwen aangifte doen. Net als op abortus bij ongewenste zwangerschap: veilige abortus is beschikbaar maar het gebeurt weinig. 

Kindhuwelijken en tienerzwangerschppen komen extreem veel voor. Jaarlijks worden zo’n vier miljoen meisjes voor hun achttiende verjaardag moeder. Wij zorgen dat getrouwde meisjes leren over hun rechten en onderwijs kunnen volgen. 

Wij strijden ook voor aanpassing van mentaliteit. Via voorlichting die past binnen de cultuur. Zodat kindhuwelijken, misbruik en gedwongen zwangerschappen verdwijnen.

Iedereen heeft het recht om zelf te beslissen over hun seksualiteit. Strijd mee. Stop seksuele uitbuiting van meisjes en vrouwen in India.

Contact

India Programme Office
Hutchins Main Road, St. Thomas Town 28/2
560 084 Bangalore
India
routebeschrijving
+91 80 25480067

Openingstijden

Monday to Friday
10am to 6pm
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube