Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Onze missie

Noodhulp

In tijden van geweld, honger, ziekte en natuurrampen zijn kinderen zeer kwetsbaar voor uitbuiting. Dan komen we ook snel in actie. In extreme situaties bieden wij kinderen en hun families noodhulp. Een veilige plek waar ze niet kunnen worden uitgebuit. Medische hulp en onderwijs. Dit doen we samen met andere plaatselijke organisaties.

In een crisis is het vaak chaos. Onze noodhulp voorkomt uitbuiting van kinderen.

Kinderen die vluchten voor oorlog, een natuurramp of in een andere crisis belanden, zijn erg kwetsbaar voor uitbuiting. Zoals kinderarbeid en kinderhandel. Dan is het belangrijk dat ze snel hulp krijgen. Noodhulp.

Bescherming is er in dit soort situaties vaak niet meer. Geweld, honger en andere gevaren liggen op de loer. Mensen zijn aan het overleven. Kinderen worden dan sneller uitgebuit.

Wij komen daarom snel in actie met onze noodhulp. We zorgen voor een veilige plek, medische hulp en zorgen dat kinderen toch naar school kunnen gaan. Ondanks de chaos.

Wij strijden tegen uitbuiting van kinderen, ook in tijden van chaos. Juist dan. Strijd mee. Help ons noodhulp te kunnen blijven geven bij een volgende crisis.   

Doneer

Medische crisis, oorlog, natuurrampen. Wij bieden kinderen noodhulp en bescherming, wereldwijd.

Een crisis kent vele vormen en vraagt snelle actie. De afgelopen jaren kwamen we in actie bij de ebola-crisis in West-Afrika. We boden noodhulp aan slachtoffers van orkanen op de Philippijnen en snelle bescherming aan kinderen op de vlucht voor de oorlog in Oekraïne en Syrië. In crisissituaties strijden wij met noodhulp tegen uitbuiting van kinderen. Strijd mee. 

Binnen deze programma's bieden wij noodhulp

Samen sterker in tijden van nood.

In noodsituaties werken we bijna altijd samen met andere organisaties. Zo kunnen we onze noodhulp zo snel mogelijk inzetten. Vaak zijn dat plaatselijke organisaties die de omgeving goed kennen. In de Dutch Relief Alliance werken we samen met Nederlandse instanties. We nemen deel aan Giro555 en delen kennis en middelen binnen onze Internationale Federatie Terre des Hommes. In tijden van nood sta je samen sterker. Strijd mee. 

We doen meer

We strijden ook tegen kinderarbeid en kinderhandel. Tegen misbruik met geweld. En tegen seksuele uitbuiting. Strijd mee. Lees meer over wat we doen

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube