Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio's
Programma's

Back to the Future

21.700 vluchtkinderen en lokale kwetsbare kinderen kregen onderwijsondersteuning Honderdduizenden vluchtkinderen uit Syrië wachten in Libanon tot het vrede wordt en ze weer terug kunnen naar hun huis. De meesten hebben een enorme leerachterstand en kunnen niet naar school. Ze zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting, zoals kinderhandel en kinderarbeid. Het project 'Back to the Future' beantwoordt aan de onderwijsbehoeften van deze kinderen om de bouwers van een betere toekomst voor Syrië en de regio te worden.

Het laatste nieuws

20 november 2020

Thuisonderwijs voor Syrische kinderen in Libanon

Honderdduizenden vluchtkinderen uit Syrië wachten in Libanon tot het vrede wordt en ze weer terug kunnen naar…

Achtergrond

Honderdduizenden vluchtelingenkinderen, tussen 3 en 18 jaar oud, uit Syrië hebben hun toevlucht gezocht buiten Syrië, terwijl het conflict zijn negende jaar is ingegaan. Ze leven met hun familie in kampen of huizen en zijn bijzonder kwetsbaar voor uitbuiting, zoals kinderhandel en kinderarbeid. Vaak kunnen ze niet naar school. Een hele generatie groeit op met weinig reden om hoop te koesteren op een betere toekomst. 

Daarom is onderwijs cruciaal voor de ontwikkeling van de gastgemeenschap en de door het conflict getroffen vluchtelingen.

Met de steun van het Regionaal Trustfonds van de Europese Unie in reactie op de Syrische crisis hebben het 'EU Madad Fund', AVSI, Terre des Hommes Italië en War Child Holland het project 'Back to the Future' gelanceerd.

Doneer 1 keer of regelmatig

Aanpak

Onze educatieve activiteiten:

In onze 'Back to the Future' gemeenschapscentra voorzien we in:

  • Community-Based Early Childhood Education voor kinderen van 3 tot 5 jaar.
  • Basic Literacy and Numeracy voor kinderen van 8 tot 14 jaar (fase 1) en 10 tot 14 jaar (fase 2). 
  • Vreemdetalencursussen, Engels en Frans (in Libanon) ter voorbereiding van kinderen die zijn ingeschreven in de eerste tot en met de negende klas. In Libanon is de onderwijstaal Engels of Frans, terwijl het in het land van herkomst van de vluchtelingen Arabisch is.
  • Huiswerkbegeleiding voor kinderen die zijn ingeschreven in klas 1 tot 9.

In openbare scholen ondersteunen we ingeschreven kinderen met:

  • Remedial Classes: zomercursussen voor kinderen op school, ingeschreven in klas 1 tot 9, die het risico lopen om af te haken of slechte cijfers te laten zien in hun vorige schooljaar. 
  • Huiswerkbegeleiding: Middaglessen voor kinderen op school, ingeschreven in klas 1 tot 9, met het risico om af te haken of slechte cijfers te tonen in alle vakken.

Doel

In Libanon werkt het Consortium via een uitgebreide, flexibele en responsieve aanpak rond RACE II (Reaching All Children with Education Initiative) en het Libanon Crisis Response Plan (LCRP) ter ondersteuning van formele en niet-formele activiteiten voor jongens en meisjes in de voorschoolse en schoolgaande leeftijd.

Algemeen doel

Fase 1: december 2016 - juni 2019

Fase 2: juni 2019 - juni 2021

Resultaten

Een beschermende en verzorgende omgeving om de toegang tot school, de inclusie en het behoud van kinderen die getroffen zijn door de Syrische crisis in Libanon en de kwetsbare Libanezen te verbeteren. 

Fase 1 in Libanon

Fase 1 in Jordanië

Fase 2 in Jordanië

Volg ons via e-mail

Volg onze strijd voor vluchtkinderen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden