Programma's

Down to Zero

Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd ‘Down to Zero’ werken Terre des Hommes (lead), Plan International Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation samen om commerciële seksuele uitbuiting in tien landen in Azië en Latijns Amerika uit te bannen in 2020. Down to Zero wordt uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het 5-jarig programma (2016-2020) stelt kinderen en jongeren in staat zelf voor hun rechten op te komen, helpt gemeenschappen hun kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting en verbetert en implementeert relevante beleid en wet- en regelgeving in de tien landen. Ook werkt de alliantie samen met het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de toeristische sector.

Achtergrond

Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In veel gevallen van seksuele uitbuiting gaat het om meisjes en jonge vrouwen. De omgeving waaruit ze afkomstig zijn bieden lang niet altijd bescherming: vrouwen en meisjes worden vaak als ondergeschikt gezien. Daar komt bij dat in veel landen de wetgeving om hen te beschermen niet op orde is. Ook in vluchtelingenkampen en tijdens grote evenementen zoals het WK voetbal zijn meisjes uiterst kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Doordat steeds meer mensen toegang hebben tot internet wordt het probleem ook daar steeds groter. Volgens schattingen zijn op elk moment van de dag 750.000 mannen online op zoek naar seks met minderjarigen.

Doneer 1 keer of regelmatig

Doelen

Het Down to Zero programma richt zich op vier strategische doelen om commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in tien landen uit te bannen:

Voorlichting

Veilige omgeving

Beleid, actieplannen en protocollen

Het betrekken van marktleiders & industrie

Wat we doen

De Down to Zero alliantie pakt commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in tien landen aan door:

  • kinderen en jongeren in staat te stellen zelf voor hun rechten op te komen.
  • gemeenschappen te helpen hun kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting.
  • relevante beleid en wet- en regelgeving in de tien landen te verbeteren en implementeren.
  • samen te werken met het bedrijfsleven om bijvoorbeeld in de toeristische sector seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen en aan te pakken.
Laden...

Onze resultaten

De door ons behaalde resultaten worden per jaar in het jaarverslag vermeld.

Het jaarverslag 2019

Download het jaarverslag 2019

Het jaarverslag 2018

Het jaarverslag 2017

Het jaarverslag 2016

Laden...
HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden