Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Programma's

Empowerment van kinderen om uit het Devadasi-systeem te komen

In de lagere kaste Devadasi-gemeenschappen uit Noord-Karnataka, zijn meisjes toegewijd aan een leven van sekswerk. We strijden voor de rechten van deze meisjes en schrijven ze in op scholen. We bieden ze kansen op alternatieve inkomsten zodat ze een bestaan kunnen opbouwen en trainen ze om op te komen tegen onrecht. Doe met ons mee!

Gerelateerd nieuws

26 oktober 2020

De kleuren van Corona

Kunst is altijd een vorm van expressie geweest. Elke kunstvorm is geworteld in een cultuur die mensen uit een…

Achtergrond

Het Devadasi-systeem in gemeenschappen van lagere kasten exploiteert jonge meisjes en vrouwen in naam van de traditie. Na een ceremonie worden ze geacht een leven vol sekswerk te hebben. De kinderen en jonge meisjes uit de gemeenschap zijn geïsoleerd, worden gestigmatiseerd en gaan niet meer naar school.

Door een gebrek aan beroepsvaardigheden, onderwijs en alternatieve mogelijkheden om in hun levensonderhoud te voorzien, zijn ze zeer kwetsbaar voor seksueel en gendergerelateerd geweld. Generaties vrouwen in hetzelfde gezin ondergaan deze uitdagingen. Daarom blijven ze sociaal-economisch onderdrukt.

Aanpak

We groeperen kinderen in clubs en trainen ze in kinderrechten, beschermingswetten en levensvaardigheden. We schrijven de meisjes in op school en bieden academische ondersteuning. We leiden ze op in beroepsgerichte beroepsvaardigheden. We sensibiliseren gemeenschappen, tempelpriesters en andere instanties die het leven van de kinderen beïnvloeden. We creëren ook platforms voor de kinderen om te pleiten voor hun rechten bij de overheid. 

Download de 'Tales of Girlpower'

Ponpandian Thangam

Landenmanager India

“Kinderen van Devadasis zijn een zeer kwetsbare groep die wordt uitgebuit op basis van een schadelijke traditie. We werken eraan om ervoor te zorgen dat ze een leven leiden dat gevuld is met mogelijkheden”

Resultaten

In 2021 bereikten we 4114 kinderen, van wie 2625 formeel onderwijs volgden. 225 meisjes kregen een beroepsvaardigheidstraining en 75 vrouwen investeerden in kleine bedrijven. 28 meisjes werden gered van het feit dat ze ofwel als een Devadasi werden opgedragen ofwel als kind getrouwd waren. 2764 meisjes werden gegroepeerd in kinderclubs. 380 meisjes werden opgeleid tot leiders en hielpen bij het oplossen van gemeenschapsproblemen in het dorp, zoals sanitatie, hygiëne en toegang tot infrastructuur.

Partners

Children of India Foundation (CIF)

SNEHA

Amma foundation

SEVAK

Chaitanya Mahila Sangha

Muktha Network

Blijf op de hoogte

Volg onze strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Schrijf je in voor de nieuwbrief.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube