Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Programma's

Kinderhandel in Oost Afrika

In Aziƫ leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakanties om seks met ze te hebben. Mannen speuren internet af naar kinderporno en om contact te leggen. Daders blijven vaak onbestraft. Wij strijden tegen seksuele uitbuiting van kinderen in Aziƫ. We bieden ze een veilige plek waar ze naar school kunnen. We geven ze medische en geestelijke hulp. Helpen gezinnen meer geld te verdienen. Voeren politieke actie. En helpen overheden en politie om wetten beter na te leven en daders op te sporen. Strijd mee.

Van straat geplukt of uit huis meegegeven. Kinderen in Oost-Afrika lopen gevaar.

Veel gezinnen in Tanzania, Oeganda, Ethiopië en Kenia zijn arm. Ouders worden geregeld door ‘bekenden’ benaderd. Om hun kinderen af te staan. Voor geld. Voor een beter leven. Zeggen ze.

Deze kinderen verdwijnen. Ze werken ergens als slaaf. In het huishouden, de drugssmokkel, in een bordeel of in een mijn. Onbetaald en zwaar werk. Veel meisjes worden misbruikt.

Ook kinderen zonder ouders zijn een makkelijke prooi. Ze zwerven rond op zoek naar een manier om te overleven. Handelaren pikken ze op en verkopen ze. Alsof het spullen zijn. Ze raken onzichtbaar.

Overheden en politie doen vaak weinig voor deze kinderen. Gebrek aan beter betaald werk zorgt dat de situatie voor gezinnen niet verandert. Wij beschermen kinderen in Oost-Afrika tegen kinderhandel.

Wij helpen gezinnen om meer geld te verdienen. Zodat kinderen thuis kunnen blijven wonen en naar school kunnen. Kinderen die uitgebuit worden, sporen we op. En bieden we hulp op een veilige plek.

Bedrijven, politie en overheid trainen we om deze kinderen te herkennen en te beschermen. We voeren politieke actie om kinderhandel ‘op de agenda’ te houden. Strijd mee. Stop de kinderhandel.

Doneer 1 keer of regelmatig

Aanpak

Wij strijden op verschillende manieren tegen kinderhandel in Oost-Afrika. We leggen kinderen uit waar ze gevaar lopen. Zodat ze niet langer in de smoesjes van handelaren trappen.

Ouders, familie en gemeenschap lichten we voor over hoe ze kinderen beter kunnen beschermen. We helpen gezinnen om meer geld te verdienen. Zodat hun kinderen thuis kunnen blijven wonen.

Kinderen die op straat zwerven en die worden uitgebuit om te werken, sporen we op en brengen we in veiligheid. Zo controleren we zelf ook langs de weg en bij grenzen. Om ze beter te kunnen vinden.

Als het kan, zorgen we dat ze terug naar huis kunnen. De anderen bieden we onderdak.

We bieden medische en geestelijke hulp. We helpen met juridische steun als ze aangifte doen tegen uitbuiting. We zorgen dat ze naar school kunnen. Om meer van hun leven te kunnen maken.

Politie en overheid trainen we om deze kinderen beter te beschermen. Medewerkers van bedrijven zoals buschauffeurs lichten we voor hoe ze deze kinderen kunnen herkennen en kunnen helpen.

Samen met lokale organisaties bouwen we aan een groter netwerk. Zodat ons werk meer effect heeft en we meer kinderen kunnen helpen. Strijd mee. Stop de kinderhandel in Oost-Afrika.

Volg ons via e-mail

Volg onze strijd tegen kinderhandel in Oost Afrika. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube