Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Onze projecten

Bescherming van vluchtkinderen in Kenia

In het Dadaad vluchtelingenkamp in Kenia, op de grens met Somalië, zet Terre des Hommes (met steun van de Europese Unie) zich in voor de bescherming van kinderen door middel van child protection services. Onze prioriteit gaat uit naar kinderen die risico lopen op misbruik, verwaarlozing, geweld en uitbuiting.

Onze prioriteit gaat uit naar kinderen die risico lopen op misbruik, verwaarlozing, geweld en uitbuiting.

Achtergrond

De afgelopen jaren steeg het aantal Somalische vluchtelingen die naar Kenia kwamen. Inmiddels wonen meer dan 200.000 mensen in het Dadaab vluchtelingenkamp, dat al in 1991 werd opgericht. De voorzieningen zijn er beperkt en kinderen worden blootgesteld aan geweld, uitbuiting en misbruik.

Dit project, dat wordt gefinancierd door de Europese Unie, spoort kwetsbare kinderen op en verwijst ze door naar diensten op onder meer het gebied van gezondheid, juridische en psychische hulp. Ook voorzien we in basisbehoeften, zoals voedsel, onderdak, zeep/waterfaciliteit en schoolmaterialen. Tot slot versterken we gemeenschapsstructuren, om zo de rechten van kinderen te waarborgen.

Facts

Het Dadaab vluchtelingenkamp
Psychosociale, medische en juridische diensten
Samenwerking

Aanpak

Inmiddels hebben we al honderden kinderen geïdentificeerd die in de risicogroep vallen. Onder hen zijn veel slachtoffers van seksueel geweld, kinderen of jongeren die er alleen voor staan, tienermoeders of kinderen die voor een gezin moeten zorgen.

Een van de geholpen kinderen is een 17-jarig meisje dat van huis wegliep omdat ze mishandeld werd. Nu heeft ze een slaapplaats en neemt ze deel aan Terre des Hommes’ counselingsactiviteiten. Ze vertelt: “Door deze hulp heb ik ontdekt dat ik sterk ben en moeilijke situaties kan overwinnen, en te groeien als mens.” 

Fardosa Shale, casemanager bij Terre des Hommes, legt uit: “Deze kinderen kunnen niet zonder counseling en therapie. Het is essentieel om hun leed te verwerken. Terre des Hommes biedt verschillende soorten therapie, zowel individueel als in groepsverband. Zoals spelsessies in kindvriendelijke ruimtes.”

Doneer nu!

Samenwerking

We werken samen met onder meer ouders, gemeenschapsleiders, autoriteiten en partnerorganisaties om de gemeenschap bij het werk te betrekken. Zo trainen we vrijwilligers om zelf beschermings-actieplannen op te stellen en uit te voeren. Daarbij blijven we hulp bieden.

Zolang er geen duurzame oplossing is voor de vluchtelingen in Dadaad, blijven we ons inzetten voor de bescherming van kinderen en het waarborgen van hun rechten.

Onze financiele partner

Europese Unie
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan