Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Vrijwilligers vacatures

Teamleider Fondsenwerving

Heb jij een hart voor kinderrechten én voor direct marketing en fondsenwerving? Kun jij verbinden en activeren? Wil jij samen met ons strijden tegen kinderuitbuiting? Dan hebben wij een uitdagende functie voor je als Teamleider Fondsenwerving.

Wie we zoeken

Wij zoeken een gedreven, betrokken en energieke direct marketing en fondsenwerving expert met leidinggevende ervaring die Terre des Hommes als maatschappelijke organisatie voor kinderrechten de komende jaren een grote stap verder op weg helpt. Iemand die enthousiast wordt van de breedte en diepgang van het fondsenwervingsvak, die in staat is groei te bewerkstelligen en die zich prettig voelt in de rol van meewerkend teamlead en dus ook eigen taken en projecten oppakt. Een enthousiaste en coachende leidinggevende die het team motiveert en faciliteert.

Positie in de organisatie

De afdeling Marketing, Communicatie & Fondsenwerving bestaat uit 14 experts. De afdeling is verantwoordelijk voor het merk Terre des Hommes Nederland, haar zichtbaarheid en reputatie en voor de financiële doelstellingen op het gebied van particuliere en corporate fondsenwerving. Als Teamleider Fondsenwerving geef je leiding aan het team fondsenwerving bestaande uit 8 fondsenwervers: een fondsenwerver particuliere markt, loyalty marketeer, relatiemanager/fondsenwerver major donor en nalatenschappen, online marketeer, database marketeer, fondsenwerving assistent en Salesforce admin. Je werkt nauw samen met de teamleider Communicatie en je rapporteert aan het Hoofd Marketing, Communicatie & Fondsenwerving. 

Wat ga je doen

Wij zijn erg dankbaar voor de vele betrokken donateurs die ons werk steunen en die met ons meedoen in de strijd tegen kinderuitbuiting. Met jouw ervaring weet je deze doelgroepen te vinden en te bedienen. Je begrijpt de dynamiek van de markt en kunt daar met jouw team adequaat op inspelen. Samen met het team zorg je voor het behouden en vergroten van de betrokkenheid van onze achterban. Je bouwt mee aan onze fondsenwervingmix en proposities voor de particuliere markt met als doel meer inkomsten en een grotere achterban te genereren. Je stelt samen met het team een actief programma op voor behoud, ontwikkeling en fondsenwerving in de particuliere markt. Ook treed je op als project- of campagneleider, draag je vanuit het gebruikersperspectief bij aan onze CRM-ontwikkelingen en breng je onze marketing automation naar het volgende niveau.

Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het steunen van ons werk. Binnen de organisatie sta je aan de basis van het opzetten van een gedegen strategie en programma voor fondsenwerving op de zakelijke markt. Voorlopig hoort daar ook interne coördinatie en accountmanagement bij.

Wat breng je mee:

 • Een relevante HBO/WO-opleiding in de richting van marketing of bedrijfskunde;
 • Je hebt ten minste 10 jaar ervaring als fondsenwerver en bent thuis in de breedte van deze discipline;
 • Je bent een coachend leidinggevende die werkt vanuit vertrouwen en die oog heeft voor zowel het individu als het team;
 • Je bent in staat zowel strategisch, tactisch als operationeel te denken;
 • Je bent een aanpakker die graag verantwoordelijkheid pakt voor eigen projecten;
 • Je bent analytisch, werkt datagedreven en denkt in donor journeys;
 • Je bent overtuigend, kunt onderbouwen en in staat helder te rapporteren;
 • Je hebt visie op vernieuwing en verbetering van het werven van fondsen in een dynamische markt en weet deze om te zetten van een strategisch plan naar concrete acties;
 • Je hebt affiniteit met de zakelijke markt en hebt ideeën over hoe een actief programma gericht op die doelgroep op te bouwen;
 • Kennis van Salesforce en Marketing Cloud is een pré;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat biedt Terre des Hommes?

 • Een uitdagende functie waarbij jij het verschil kunt maken voor kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting;
 • De kans en ruimte om mee te bouwen aan de ontwikkeling van het fondsenwervingsprogramma van Terre des Hommes;
 • Een internationale organisatie met bevlogen collega’s, die elk vanuit hun eigen discipline bijdragen aan het stoppen van kinderuitbuiting;
 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Prima arbeidsvoorwaarden passend binnen de goededoelensector, met o.a. een pensioenregeling en 25 vakantiedagen;
 • De salarisschaal E voor deze functie loopt van €3.500,- tot €5.000- per maand. Je wordt ingeschaald afhankelijk van je ervaring en kennis;
 • Een goed bereikbaar kantoor midden in het bruisende Den Haag, de stad van mensenrechten en (internationale) politiek waar we hybride werken. 

Enthousiast?

Kom je onze organisatie versterken en wil je onderdeel worden van een leuk team? Reageer voor 24 augustus 2022 en upload je cv en motivatie.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met George Ooms, Hoofd Marketing, Communicatie & Fondsenwerving (g.ooms@tdh.nl).

Overige informatie

Terre des Hommes streeft naar diversiteit en gendergelijkheid binnen de organisatie. Daarom worden alle mensen ongeacht hun geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, ras, religie, cultuur etc. aangemoedigd om te solliciteren. Terre des Hommes streeft ernaar talent aan te trekken dat niet alleen past bij de baan, maar ook onze normen/waarden en principes deelt.

Een eventueel contractvoorstel is onder voorbehoud van positieve referenties en een passende screening, waaronder een VOG en integriteitscontroles / referenties met betrekking tot wangedrag en disciplinaire maatregelen tijdens eerdere dienstverbanden. Als je solliciteert bij Terre des Hommes, ga je ermee akkoord dat Terre des Hommes een dergelijke pre-indienstname screening zal uitvoeren. Terre des Hommes neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Terre des Hommes is helaas niet in de gelegenheid om een werk/verblijfsvisa te bieden voor sollicitanten buiten de EU.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, het delen van de vacature wel!

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube