Terre des Hommes Ambassadeurs

 

 

De Volendamse band de 3JS, actrice Thekla Reuten, balletdanser Daniel Montero Real, journalist Roelof Hemmen, presentatrice Dolores Leeuwin en danseres Brooke Newman zijn de ambassadeurs van Terre des Hommes. Zij zetten hun talenten en bekendheid belangeloos in om het werk van Terre des Hommes in de schijnwerpers zetten.  

 

3JS ambassadeurs van Terre des Hommes

Al meer dan twee jaar zijn we ambassadeurs. In Cambodja en Libanon zagen we van dichtbij  hoe Terre des Hommes voor kinderen het verschil maakt. Daarom zijn we trots dat we hier aan bij kunnen dragen.

Thekla Reuten ambassadeur van Terre des Hommes

Mijn ouders schreven op mijn geboortekaartje dat er genoeg speelgoed en kleertjes voor me waren; wie toch iets wilde geven, kon geld overmaken naar Terre des Hommes. Ik heb het dus letterlijk vanaf de wieg meegekregen. Ik heb twee jaar meegelopen om de organisatie te leren kennen en te ontdekken of deze taak iets voor mij is. Nou, daar ben ik inmiddels achter: het klopt gewoon.

Daniel Montero Real ambassadeur van Terre des Hommes

Ik ben opgegroeid in een omgeving die me alle kansen bood om mijn dromen waar te maken. Maar ondertussen waren en zijn er miljoenen kinderen wiens grootste droom is om te ontsnappen aan hun situatie. Ik vind het geweldig hoe Terre des Hommes de nieuwste technologie gebruikt in haar campagnes, zoals met ‘Sweetie.

Roelof Hemmen ambassadeur van Terre des Hommes

Ik ben ambassadeur omdat Terre des Hommes kinderen beschermt tegen misbruik en uitbuiting door mannen aan de rijke kant van de wereld; ellendelingen die kinderen met hun geld dwingen tot dingen die ze niet zouden moeten doen. Met Sweetie 2.0 pakt Terre des Hommes een waanzinnig groot probleem aan.

Brooke Newman ambassadeur van Terre des Hommes

Als ik iets heb geleerd door het opgroeien met ballet, is dat zelfexpressie gestimuleerd moet worden en ieders stem gehoord, hoe jong die stem ook is.

Dolores Leeuwin ambassadeur van Terre des Hommes

Ik ben vooral gegrepen door de grondige aanpak van Terre des Hommes. Geen symptoombestrijding, maar het bestrijden van de oorzaak. En ik ben onder de indruk van de gedrevenheid van de mensen die er werken. Bovendien gaat Terre des Hommes over de basis van alles: kinderen.

Nelson Munyiri aka Nelmo Newsong ambassador of Terre des Hommes

"Ik wil dat mensen iets uit mijn muziek halen. Minstens tien van mijn klasgenoten zijn overleden doordat zij slachtoffer werden van criminaliteit en drugs. Deze jongeren waren allemaal begiftigd met artistiek of sportief talent, maar zij kregen simpelweg de kans niet om dat te laten zien aan een groter publiek. Ik wil niet dat mijn kinderen in dezelfde omstandigheden moeten opgroeien als ik. Daarom steun ik Terre des Hommes.