Syrische vluchtkinderen weer naar school in '5 uur live'

Honderdduizenden vluchtkinderen uit Syrië wachten in Libanon en Jordanië tot het vrede wordt en ze weer terug kunnen naar hun huis. De meesten van hen zitten in een uitzichtloze situatie. De vluchtkinderen wonen met hun familie in geïmproviseerde tentenkampen. Deze kinderen zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting, zoals kinderhandel en kinderarbeid. Bovendien kunnen ze vaak niet naar school.

Noodhulp

Meer dan 450.000 Syrische vluchtkinderen in Libanon en meer dan 240.000 in Jordanië zijn tussen 3 en 18 jaar; 60% van deze kinderen gaat niet naar school. Een hele generatie groeit daardoor op zonder veel hoop op een betere toekomst: onderwijs is cruciaal voor de gezonde ontwikkeling van deze kinderen.

18.682 vluchtkinderen weer naar school

Met financiële steun van het EU Madad Trust Fund van de Europese Unie is het project ‘Back to the Future’ gestart door 2 Nederlandse organisaties en 2 Italiaanse organisaties: Terre des Hommes Nederland, War Child Holland, AVSI en Terre des Hommes Italië. Dit 3-jarig project (2016-2019) stelt meer dan 18.682 vluchtkinderen in Libanon en Jordanië in staat om weer naar school te gaan. Zo worden de gevolgen van de Syrische crisis voor de meest kwetsbare vluchtkinderen, hun families en de gastlanden verlicht. Want terug naar school, is terug naar de toekomst.

Back to the future in '5 uur live'

Journalist Fidan Ekiz bezocht een aantal van deze onderwijsprojecten voor vluchtelingkinderen en praat erover in '5 uur live'. Bekijk hieronder het item.

Share this:

Gerelateerd nieuws