Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Communicatieworkshops tegen geweld in gezinnen

12 juni 2020

Normaal beschermt en zorgt een gezin voor elkaar en hebben de leden elkaar lief. Soms is het gezin echter een bron van geweld, uitbuiting en misbruik. Kinderen worden sneller slachtoffer van geweld, misbruik en uitbuiting als er al geweld in een gezin is voorgekomen. Ook als er een gebrek is aan communicatie in het gezin; dan zoeken kinderen vaak andere activiteiten buitenshuis op waarin ze wel worden verzorgd, beschermd en waar er van ze wordt gehouden. Daarom helpt onze partner in het Girls Advocacy Alliance-project, de Bidlisiw Foundation Inc, kinderen en ouders te communiceren, de cyclus van geweld te onderbreken en hiervan te herstellen.

*

In de coronacrisis konden we de bijeenkomsten niet voortzetten door de lockdown. Tegelijkertijd vergroot deze crisis het risico op geweld, uitbuiting en misbruik: families zitten binnen op elkaars lip, vaak in een kleine ruimte, en missen vaak inkomen. Hierdoor raken ze gefrustreerd en moeten ze soms op zoek naar andere manieren om inkomen te krijgen, zoals het (door hun kinderen laten) aanbieden van online seksuele diensten. Daarom staan we telefonisch of online nog steeds in nauw contact met deze families. We volgen de ontwikkelingen bij hen op nauwe voet en spelen hier zonodig op in met passend advies. 

Cole en Rudolf hebben nu bepaalde afspraken gemaakt. Zo zal Cole, als haar vader haar weer uitscheldt, eerst nadenken of dit terecht was en zo niet, dit op een later moment met haar ouders bespreken. In de sessie beloofden alle familieleden aan elkaar dat ze zich aan de afspraken zullen houden en hun best zullen doen om hun gedrag te verbeteren. Rudolf is inmiddels gestopt met drinken en richt zich nu meer op zijn kinderen. Hij communiceert goed en zachtaardig met hen en hij kookt zelfs hun maaltijden. Ieder familielid helpt elkaar nu met de verschillende taken. Na de sessies waren zowel de ouders als de kinderen erg emotioneel. Ze knuffelden en kusten elkaar en uitten hun dankbaarheid en liefde. Ze gaven elkaar bloemen en brieven om uiting te geven aan al hun gevoelens. De families zijn erg dankbaar dat ze hebben kunnen leren hoe een conflict op te lossen. Door de sessies hebben ze hun band onderling kunnen versterken en voelen ze nu weer dat ze deel uitmaken van één gezin. 
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan