Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Hulp voor Filipijnse kinderen na orkaan Rai

6 januari 2022

Op 16 december vorig jaar raasde tyfoon Rai (lokaal ook wel Odette genoemd) over het zuiden van de Filipijnen, een ongelooflijke ravage achterlatend. Minstens 407 mensen kwamen om en meer dan 1000 mensen raakten gewond. Nog altijd bevinden zich ruim 500.000 mensen in evacuatiecentra en noodtenten, omdat hun huizen verwoest zijn.

Children

De nood is ongelooflijk hoog

De nood in het getroffen gebied is hoog. Grainne le Fèvre, waarnemend regiodirecteur Zuid-Oost Azië, vertelt vanuit Cambodja: ‘In een groot deel van het rampgebied - dat zich uitstrekt over meerdere provincies en eilanden - is de stroom uitgevallen, zijn wegen onbegaanbaar, zijn mensen hun huis en bezittingen kwijtgeraakt. Er is grote behoefte aan voedsel, schoon drinkwater en onderdak’.

‘Waar mensen opeengepakt in noodopvang zitten en aan alles een gebrek is, lopen vooral vrouwen en kinderen extra risico op seksueel misbruik en uitbuiting’.  

‘Ook onze collega’s ter plaatse zochten hun toevlucht in de vele evacuatiecentra die de Filipijnen rijk zijn, hun huizen zijn ook beschadigd. Rai was de vijftiende tyfoon dit jaar, maar verergerde kort voor het aan land komen tot veruit de zwaarste’. 

Terre des Hommes werkt momenteel aan een noodactie waarmee we bijdragen aan hulp voor kwetsbare kinderen op de Filipijnen. Dit zal gebeuren via ons lokale netwerk van organisaties in de regio Cebu. We zullen ons richten op het opzetten van kindvriendelijke opvang, met verstrekking van materialen om te leren (schoolmateriaal etc), aandacht voor mentale gezondheidsproblemen, psychosociale hulp en het voorkomen van (seksuele) uitbuiting. 

Help ook mee om kinderen en hun families te beschermen, doneer nu.

Help kinderen op de Filipijnen
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan