Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Jaarverslag 2022: concrete resultaten voor kinderen

17 juli 2023

Terre des Hommes blikt terug op een jaar waarin mooie resultaten zijn behaald. In 2022 hebben we ervoor gezorgd dat in Afrika, Aziƫ, het Midden-Oosten en Europa uitbuiting van kinderen is voorkomen, kinderen uit uitbuitingssituaties zijn gehaald en dat zij kans hebben op een goede toekomst. Dit hebben wij kunnen bereiken dankzij de steun van onze donateurs, de samenwerking met (bedrijfs)partners en de inzet van onze vrijwilligers.

Download het Jaarverslag 2022
Toegang tot onderwijs is de weg naar een goede toekomt.

Een jaar met uitdagingen

2022 was voor veel kinderen wereldwijd een uitdagend jaar: de gevolgen van de coronapandemie waren overal nog voelbaar. Zeker voor de armste en meest kwetsbare families ter wereld. 

Zo gingen in India duizenden kinderen naar hun werk in micamijnen en niet naar school. In Tanzania en Bangladesh liepen meisjes grotere kans op uithuwelijking en genitale verminking. Op de Filipijnen waren meer kinderen kwetsbaar voor (online) seksuele uitbuiting. En wereldwijd hadden natuurrampen en conflicten impact op kinderen en gezinnen.

Bekijk het online jaarverslag van 2022

Positieve impact voor kinderen

Terre des Hommes zorgt ervoor dat het leven en de toekomst van de meest kwetsbare kinderen structureel verbeteren. Een greep uit de behaalde resultaten in 2022:

Met onze projecten bereikten we rechtstreeks 177.777 kinderen. 668.453 familieleden van deze kinderen en andere mensen uit hun gemeenschap hadden ook baat bij onze projecten.  

14.965 kinderen kregen onderwijs door de steun van Terre des Hommes. Zo gaat Rosia (10) uit Madagaskar tegenwoordig naar school in plaats van naar werk in de gevaarlijke micamijnen.

Terre des Hommes heeft - samen met partners - in veertien landen vijftien noodhulpprojecten uitgevoerd. Daarmee zijn 2.547.479 kinderen en volwassenen bereikt. Waaronder kinderen die zijn gevlucht voor de oorlog in Oekraïne. In Polen krijgen kinderen als de 14-jarige Natalia en hun families hulp met taalles, juridisch advies maar ook belangrijke psychosociale steun.

In Nederland hebben ruim 1.700 vrijwilligers zich vol overgave ingezet in een van de 42 Terre des Hommes-winkels. De moeilijke coronaperiode heeft hen niet uit het veld geslagen, maar juist extra gemotiveerd om - op vaak creatieve manieren - geld in te zamelen voor ons gezamenlijke doel: alle kinderen de kans geven te kunnen floreren in een wereld zonder uitbuiting. 

Aan alle betrokkenen bij Terre des Hommes; hartelijk dank, namens iedereen van Terre des Hommes. Jullie steun is een levensader voor veel kwetsbare kinderen.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan