Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Jordi Bakker en Joost Schutte nieuwe leden van de Raad van Toezicht

11 januari 2023

Met trots verwelkomt Terre des Hommes Jordi Bakker en Joost Schutte als nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Jordi Bakker is partner bij JANĀ© Accountants & Adviseurs en expert op het gebied van jaarverslaggeving. Joost Schutte is als Officier van Justitie werkzaam bij het Openbaar Ministerie en brengt veel kennis en ervaring mee op gebied van ondernemingsrecht en strafrecht.

Leer onze Raad van Toezicht kennen

"Als volwassenen hebben wij de plicht om te zorgen voor onze kinderen"

Jordi Bakker is een bevlogen adviseur en accountant die ondernemers helpt om vraag en aanbod samen te brengen. Ook kinderen met een ondernemersgeest helpt hij graag op weg als begeleider bij Jong Ondernemen, een platform dat kinderen en jongeren voorbereid op de arbeidsmarkt. Hij is specialist op het gebied van jaarverslaggeving en is een aantal jaren lid van de landelijke Raad voor de Jaarverslaggeving geweest. Daarnaast is hij ook al enige jaren adviseur van culturele instelling “De Balie”. Jordi is voorzitter van de auditcommissie van Terre des Hommes.

"Als volwassenen hebben wij de plicht om te zorgen voor onze kinderen. Op sommige plaatsen in de wereld wordt er niet voor kinderen gezorgd. Maar in plaats daarvan is zelfs sprake van uitbuiting. Terre des Hommes strijdt tegen deze uitbuiting. Hoe klein ook, ik ben blij aan deze strijd een bijdrage te kunnen leveren."

"Het is de onbevangenheid in kinderen die mij vaak het meeste raakt"

Joost Schutte verdiende zijn sporen in de advocatuur in de, voornamelijk, financiële transactie- en adviespraktijk voor Nederlandse en buitenlandse cliënten, die hij juridisch begeleidde bij beursgang processen of adviseerde over beursregels. Sinds 2018 is hij werkzaam voor het Openbaar Ministerie als officier van justitie. Zijn specialiteit ligt op het gebied van ondernemingsrecht en strafrecht. Met zijn toetreding tot onze Raad van Toezicht zijn we blij iemand aan boord te hebben met juridische kennis.

"Het is de onbevangenheid in kinderen die mij vaak het meeste raakt. En kinderen die worden uitgebuit, kunnen niet meer onbevangen naar de wereld kijken. Daarom ben ik blij dat Terre des Hommes vecht tegen uitbuiting van kinderen en dat ik daarin o.a. met mijn juridische ervaring kan helpen.”

Met de toetreding van Jordi Bakker en Joost Schutte bestaat onze Raad van Toezicht nu uit vier leden, waaronder ook Marianne Verhaar-Strijbos (voorzitter) en Bas Verheijen. De leden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden en hebben geen zakelijke relaties met Terre des Hommes.

Leer onze Raad van Toezicht kennen
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan