Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Kinderhandel gaat door ondanks corona lockdowns

30 juli 2020

Wij zien kinderhandel, ondanks de nationale en internationale reisbeperkingen, doorgaan in de Afrikaanse en Aziatische landen. Alleen al in Tanzania en Oeganda zijn meer dan 70 verhandelde kinderen gered tijdens de lockdowns. We alarmeren dat de handel in kinderen weer zal weer groeien zodra de corona maatregelen worden opgeheven.

Stop kinderhandel nu!

De economische terugval, het massale verlies aan banen voor mensen en  de sluiting van de scholen veroorzaken een sterke stijging in geweld tegen kinderen. We zien een toename in meisjesbesnijdenis, meer kindhuwelijken, kinderarbeid en meer kwetsbaarheid ten opzichte van kinderhandelaren. Door wanhoop sturen ouders hun kinderen de straat op om wat geld te verdienen, waardoor het risico op (seksuele) uitbuiting en kinderhandel toeneemt. 

Door de sluiting van de grenzen en vliegvelden is er minder internationale migratie en mensenhandel. Maar binnen de landen zelf is mensenhandel en kinderhandel niet gestopt, omdat mensenhandelaren creatieve manieren vinden om de overheidsmaatregelen te omzeilen.

Toename Azie

In Tanzania bevrijde onze partnerorganisatie 53 kinderen die verhandeld waren voor huishoudelijke hulp. In de Filipijnen is een toename te zien in online seksuele uitbuiting van vrouwen en kinderen. Weggevallen inkomsten zijn de belangrijkste oorzaak. In India werden enkele duizenden kinderen bevrijd uit gedwongen werksituaties, zo meldt de kinder hulplijn 1098 in juni. In Bangladesh is een toename in kindhuwelijken te zien. In Cambodja, is er veel aandacht vanuit de overheid voor de toegenomen onveiligheid voor online seksuele uitbuiting van kinderen.

Niet alleen wij en maar ook onze partners vrezen een sterke stijging in kinderhandel, als de beperkingen lokaal en internationaal worden opgeheven. 

Ik wil meer weten over kinderhandel en onveilige migratie
Scholen in Kenia, Oeganda en Ethiopiƫ gaan nog niet open en bieden daarom geen bescherming aan kinderen. In Aziƫ zullen naar verwachting veel mensen opnieuw naar de grote steden trekken, uit pure noodzaak om te overleven
Carel Kok
this is a subtitle

Gerelateerd nieuws

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube