Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

She Leads aan het woord bij de VN-raad voor de mensenrechten

22 juni 2022

Youth advocates van het She Leads programma praten mee tijdens de 50e sessie van de VN-raad voor de mensenrechten. Verschillende jonge She Leads vertegenwoordigers krijgen spreektijd. Zo kunnen zij op het hoogste internationale niveau aandacht vragen voor cruciale kwesties omtrent gelijke rechten voor vrouwen en mannen.

Laden...

De spotlights op het activisme van meisjes en jonge vrouwen

Het She Leads programma heeft tot doel om meisjes en jonge vrouwen deel uit te laten maken van de besluitvorming en het beleid over gelijke rechten voor vrouwen en mannen. She Leads creëert het kader, door meisjes en jonge vrouwen in advocacy te trainen en door te lobby'en voor spreektijd. De She Leads activisten bepalen zelf waar ze aandacht voor willen vragen.

Bij de VN-raad voor de mensenrechten richten ze de spotlights op het activisme van meisjes en jonge vrouwen. Daarnaast gaan ze specifiek in op de uitdagingen rondom menstruele hygiëne en onbetaalde zorgtaken. Ook organiseren ze een nevenevenement over hun activisme voor gendergelijkheid en inclusie in besluitvormingsmechanismen. Achter de schermen werken ze mee aan het opstellen van een resolutie, die aan het eind van de sessie in stemming wordt gebracht.

De intergouvernementele VN-raad voor de mensenrechten is het hoogste internationale orgaan dat zich bezighoudt met het beschermen en promoten van mensenrechten. Tijdens de bijeenkomsten van de raad worden verschillende kwesties en situaties besproken. De 50e sessie vindt van 13 juni tot 8 juli plaats in Genève, Zwitserland. De She Leads sprekers nemen via een online verbinding deel.

Lees meer over She Leads
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan