Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Winkels in actie voor de slachtoffers in Beiroet

27 augustus 2020

De Terre des Hommes-winkels hebben op een bijzondere manier bijgedragen aan de landelijke hulpactie voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Zij hebben de dagopbrengst van vrijdag 14 augustus overgemaakt aan Giro555. Achttien winkels hebben samen maar liefst €3.133 gedoneerd! Een mooie bijdrage om hulp te bieden aan de meest kwetsbare gezinnen in de getroffen stad. De vrijwilligers van de winkel in Barendrecht besloten zelfs zowel de dagopbrengst van vrijdag als die van zaterdag te doneren. Trots hebben zij dit bedrag zelfs nog verhoogd, zodat er in totaal €555 is overgemaakt.

Winkelopbrengst Giro555 Beiroet

Hulp voor Beiroet

De verwoestende explosie in de haven van Beiroet heeft een groot deel van de stad weggevaagd, honderden mensen het leven gekost en huizen onbewoonbaar gemaakt. Rampen van deze omvang maken kinderen extra kwetsbaar. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 hebben daarom de handen ineen geslagen en bieden nu hulp aan de slachtoffers.

Actieopbrengst

Met de opbrengst van de landelijke actie is nu bijna 13 miljoen euro opgehaald. De samenwerkende hulporganisaties gebruiken dit bedrag om voedsel, medische hulp, onderdak, onderwijs en psychosociale steun te bieden aan de zwaar getroffen inwoners van de regio. 

Terre des Hommes heeft tot nu toe al meerdere veilige kindvriendelijke plekken opgezet en biedt daar bescherming en traumazorg voor kinderen en hun families. Lokale zorgverleners worden op dit moment getraind om traumazorg en bescherming aan kinderen in noodsituaties te kunnen geven.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan